Social Icons

Pages

Friday, April 1, 2011

INFO : Terapi Kromosom, Putihkan Kulit Gelapmu

sapa nak putih boleh cuba nie...
tapi takut juga kesan sampingan kan.....
 
 
 

 
ilustrasi (c) pcwatch

Banyak yang berpendapat cantik itu tidak harus putih. Ya, memang benar. Namun, seiring dengan munculnya pendapat tersebut, wanita yang ingin memiliki kulit putih justru semakin banyak. Sebenarnya, apakah yang menyebabkan perbedaan kulit manusia? Mengapa ada orang yang memiliki kulit hitam dan orang lain bisa punya kulit yang putih?

Adalah SLC24A5, sebuah gen yang terdapat pada kromosom ke-15 dalam tubuh manusia. Gen ini tersusun dari 396 molekul asam amino. Menurut penelitian, aktivitas gen SLC24A5 inilah yang menentukan jumlah dan aktivitas melanosit. Semakin tinggi aktiviti gen SLC24A5, semakin tinggi jumlah melanosit yang akan memproduksi banyak melanin. Artinya, kulit akan semakin gelap. Demikian pula sebaliknya, jika aktivitas gen SLC24A5 ini semakin sedikit, kulit cenderung semakin terang.

Aktiviti gen SLC24A5 pada ras kaukasia lebih rendah ketimbang ras lainnya, sehingga tak heran apabila ras kaukasia cenderung berkulit putih ketimbang ras lain. Para peneliti medis dari Swiss, telah mengamati dan meneliti aktiviti gen SLC24A5 selama bertahun-tahun lamanya. Berdasarkan penelitian tersebut, akhirnya mereka menemukan penghambat gen SLC24A5. Anda yang memiliki kulit hitam, boleh menjadi putih!

Penelitian panjang yang membuahkan hasil ini, telah melalui tahapan penelitian in vitro dan in vivo, baik pada hewan dan manusia. Penghambat gen tersebut, juga diuji dan dipercaya sebagai agen pemutih terbaik, teraman dan terkuat di dunia. Anda tak perlu khawatir akan pengaruhnya pada sel pigmen rambut dan mata, karena gen penghambat ini tidak akan menyebabkan albinisme. Produk ini telah terbukti secara klinis efektif untuk kulit yang berwarna gelap, warna kulit tidak rata, atau kulit dengan masalah pigmentasi.

xxxxxxx



1.200 subyek dari ras yang berbeda-beda disertakan dalam penelitian ini. Mereka terdiri dari 500 orang Afrika, 700 orang Asia (China, Korea, Jepun, Thailand, India, Indonesia dan Asia Tengah) dengan gradasi warna kulit yang berbeda-beda. Subyek penelitian terdiri dari 600 orang wanita, dan 600 orang lelaki dengan range usia antara 15-65 tahun. Seluruh subyek disuntik dengan 400mg SLC24A5 Inhibitor setiap 2 hari, dengan panjang waktu pemberian berbeda-beda tergantung pada gradasi warna kulit. Subyek dengan warna kulit yang lebih gelap seperti orang Afrika, India, dan Indonesia, disuntik 54 kali dalam jangka waktu 108 hari. Sementara subyek dengan warna kulit lebih terang, disuntik 18 kali dalam 36 hari. Perubahan pigmen kulit, rambut dan mata dicatat setiap minggu selama proses penelitian. Mereka juga diamati selama 6 bulan setelah selesai penelitian, untuk memastikan tidak ada sisa SLC24A5 Inhibitor yang menimbulkan efek samping pada rambut dan mata.

xxxxxxx



Hasilnya, 300 subyek orang Asia berkulit gelap menjadi lebih cerah setelah suntikan ke-9 (atau hari ke-18). Cerahnya kulit ini ditandai dengan wajah terlihat sedikit lebih putih dan bersinar, kurang lebih 40-55% lebih cerah dari sebelumnya. Subyek orang Asia dengan kulit sangat gelap, juga memperlihatkan perubahan 25-35% setelah suntikan ke-9. Sedangkan subyek orang Afrika memperlihatkan tingkat kecerahan sebanyak 5% setelah suntikan ke-8.

Efikasi SLC24A5 Inhibitor ini konsisten dimulai dari kepala kemudian secara perlahan turun ke area wajah, leher dan berlanjut ke seluruh tubuh.

36 Hari setelah penyuntikan:

Subyek dengan kulit yang lebih cerah mendapatkan kulit putih merata pada seluruh tubuh setelah suntikan ke-18. Subyek dengan kulit yang lebih gelap, mengalami 35% lebih cerah pada 30% permukaan kulit, dan harus melanjutkan suntikan 400mg SLC24A5 Inhibitor hingga suntikan ke-54.

72 Hari setelah penyuntikan:

Subyek dengan kulit yang lebih gelap terus memperlihatkan perbaikan dengan 70% permukaan kulit menjadi lebih putih.

108 Hari setelah penyuntikan:

Pada akhir penelitian, semua subyek seputih ras kaukasia.

SLC24A5 Inhibitor ini ditemukan dan dipatenkan oleh Aeskulap Brunnen Institution of Biomedical Sciences. Menunjukkan gen penghambat SLC24A5 pada semua ras/suku dan dapat mengubah pigmen kulit menjadi lebih putih, efektif dan aman, tanpa efek samping sitotosik pada rambut dan mata. Siapa kata putih itu tidak mungkin?

1 comments:

Anonymous said...

nak tanye, canne nak dapatkan produk ni , saya dah cube cari , tapi tak jumpe

buah hati saya

 

* ADIK*

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


1.10.2011 - Lahir seorang puteri Nur Aisyah Syafiyah dgn tali pusat terbeli 2 kali dgn berat 3kg dan pjg 49cm. lilit kepala 32.5cm. biru semua muka kesan terbelit, jaundise 2 hari dah ok ada bg ubat,

10 hari timbang masih 3kg

16.10.2011 - start batuk jangkit drpd Along/ ayah

20 hari - berat naik 3.5kg

30 hari - berat 3.7kg, pjg 52.5cm, BMI 13.6

31.10.2011 - masuk ICU sebab batuk sampai biru muka tahan nafas.

16.12.2011 - 2 bln berat 5.8kg, pjg 60cm, BMI 16

26.1.2012 - 3 bln berat 6.7kg, pjg 62, BMI 17.4 lilit kepala 41cm

20.2.2012 - 4bln berat 7kg, pjg 63cm, BMI 18.3, UK 44cm, masuk walker boleh gerak keblkg dan depan

20.3.2012 - 5 bln berat 7.5kg, pjg 65cm, BMI 18.5 UK 44cm

20.4.2012 - 6 bln berat 8kg, pjg 65cm, BMI 18.3 UK 44.5cm, boleh meniarap, melentang, angkat dada, faham bile org marah, bla sebut bai-bai cepat2 nk ikut, pandai cari ibu apbila naik walker

7 1/2 bln - boleh duduk

8 bln - demam campak kecik2, boleh merangkak, tumbuh 2 btg gigi bawah

10.6.2012 - tumbuh gigi bawah 2 btg

8.7.2012 - bersunat di Klinik Latifah

11.7.2012 - 8 bln, boleh berdiri sendiri, sudah boleh mkn mcm2,

19.8.2012 - boleh berjalan byk tapak masa raya,dan boleh bunyi 'angah' 'mama' 'ayah'

1.9.2012 - 11 bulan cekap berjalan dan suka pergi ke pintu nk kuar, ke CH dan Hat yai masa raya

Sample Text

Sample Text

BERSIHKANLAH HATI KAMI
KUATKANLAH IMAN KAMI

MURAHKANLAH REZEKI KAMI
JAUHILAH KAMI DARI BENCANA
There was an error in this gadget

* ALONG *

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers 09.03.2004 - Lahir puteraku, berat 3.05kg, pjg 51cm. 09.06.2004 (3 bln) - First time meniarap... sekali jer pastu 4 bulan baru meniarap terus... 09.10.2004 (7 bln) - start tumbuh gigi... xx.12.2004 - dpt demam sekam(tompok merah2 seluruh bdn)... xx.02.2005 - First time naik flight ke Langkawi... 09.03.2005 (1 th) - First time jln lepas tgn di rumah Asoka, masa tue aku tgh lipas baju terus terlepas baju2 nk sambut dia jln ke arah aku... xx.06.2005 - Pindah ke Blok Mawar 28.08.2005 - Berjalan ke Kelantan n Terengganu - kenduri Suria... xx.03.2006 (2 thn) - Start bercakap.. walaupun bahasa Perancis... xx.03.2006 (2 thn) - Start x pakai pampers.. 2006 - dah 5 kali ke Cameron Highland sebab dok kat Tapah xx.08.2006 - dapat Basikal pertama... 09.03.2007 - Hepi besday yang ke 3 tahun sayang... 01.06.2007 - Pindah ke Putrajaya... Ibu dpt kerja kat sana.. 24.10.2007 - kena demam campak (chicken pox) Umur 3 tahun dah pandai tulis nama sendiri (AMMAR, hafal ABC, 123-> 20, hari, waktu solat, alif ba ta.., doa mkn, doa tidor Umur 3 tahun setengah - sgt pandai cakap sejak tengok 611, boleh hafal warna dlm bahasa melayu dan translate ke English Umur 4 thn - mengenal semua huruf A-Z, a-z, kira 1-100, Umur 4 thn 2 bln - boleh baca 2 suku kata, BUKU, SAYA BOLA, suka main game hp/ computer Umur 5 thn - wakil tadika pertandingan silat dan persembahan menari, dpt anugerah Pelajar Cemerlang Tabika KEMAS dan dapat No.1 Umur 6 thn - Wakil Pidato Peringkat TABIKA KEMAS dapat No 1, Wakil Pidato Peringkat Parlimen Putrajaya dapat No 3 (Negara Malaysia Yang ku Cintai), masuk pertandingan membaca, pertandingan mewarna, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang, start buat Math 28+32...41-29... Darjah 1 di Sek. Keb Minden Height.. 1 Zamrud Umur 7 tahun - sdg memahirkan diri in English, suka baca word English.. kalau salah pun tetap akan sebut dan akan tanya kita... balik sekolah ptg main basikal dan terus nk wat homework... kalau x dak homework tetap akan baca/tulis/lukis/warna...x sempat nk mandi dah... dah pandai berdikari di rumah sorang2 kalau ayah ada kelas... mandi, makan, pakai baju sekolah sendiri... basuh kasut sekolah sendiri... hari2 nk mandikan adik... suka main buih sabun tiup buat belon ngan adik.. dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A Umur 8 Tahun - SKMH 2 Zamrud, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A juga.. lancar baca JAwi.. baca IQRA 4 pd bln 9, boleh baca Al Quran agak lancar...

* ANGAH *

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers 26.09.2008 - Lahir Puteriku berat 2.50kg, 49cm pjg.. Jam 12.40tghari, Jumaat, di Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra, Kedah... Hari ke-6 - Kena tahan Wad 2 hari sebab jaundise tinggi 350 bacaan.. dibawah lampu biru 3 biji... hari ke-10 - Timbang berat turun 2.3kg... Hari ke-14 - Kena amik darah banyak utk experimen sebab kuning... Hari ke-20 - Timbang berat naik 2.4kg... 24 hari masih kena kuning... prolong jaundise Hari ke-30 - Badan start naik 2.8kg... 2 bln - Berat naik 3.5kg... pandai senyum, pandang bola merah, 3 bln - Berat 5.5kg.. pandai ckp haaa... gigigigi..., hantar pengasuh kak su 2 minggu je badan susut sebab kurang jagaan dan susu... terus minta Acu tolong jaga.. 4 bln - Berat 7.5kg... boleh meniarap, first time tido di Hotel Sri Malaysia, mandi kolam, sudah mula angkat badan nk duduk..start mkn nestum, bubur nasi... 5 bln - First time picnic kat Bagan Lalang dr 8am - 5pm, bergambar ngan kuda.... 6 bln - Berat 8.0kg, boleh golek2, bercuti di Marina Cove ikut ibu berkursus.. 7 bln - Berat 8.5kg, boleh duduk, kenal orang terutama ibu, ayah, along, acu, nk main x mau tido, suka org agah2 akan gelak besar.. 8 bln - berat naik byk 8.9kg.. boleh angkat badan utk merangkak, x mau mkn...hanya minum susu saja...kalau mkn akan muntah sehabisnya... 8 bln 14 hari - Pandai angkat tangan kalau org ckp "babai".. mak tuk ajar.. 9 bln - Start pegang botol sendiri, tumbuh gigi 4 btg terus,tumbuh gigi bawah dulu, bangun sediri dan meniti tepi sofa, berani jln pegang tangan sebelah 10 bln - Faham arahan, berjalan 2-3 tapak tanpa bantuan, suka buli Irin... 11 bln - Dah pandai berjalan tanpa bantuan... 26.09.2010 - Genap umur 1 tahun.. sambut besday di rumah Presint 9, Putrajaya.. 03.12.2010 - Start hantar sekolah kat taska PERMATA... 2bln asyik menangis.. x serasi... mak tok tolong jaga 2 minggu baru ok ke sekolah... 1 thn 2bln - rapat ngan cikgu Bella, mkn sikit2 kat sekolah, masih belum berkawan.. hari2 duduk atas cikgu time nk amik balik sekolah.. sgt manja ngan cikgu... 1 thn 5 bln - baru mula berkawan..nama kwn kiki, baby muiz... dlm buku laporan harian, menari, dgr cerita, tengok tv, main bola, menyanyi... 1 thn setengah - ckp mik yg hujung2 ja IBU-> bu, AYAH -> yah, ALONG -> yong... xx.07.2010 - Bercuti di Bagan Lalang terjatuh dan gigi atas patah... xx.10.2010 - gigi start buruk 1 tahun 8 bulan - First time naik flight ke Sabah... 2 thn - Hapi besday...sambut kat Presint 11, Putrajaya...suka baby.. pantang jumpa baby akan lari dan sentuh baby tersebut x kira dimana2 saja... 3.1.2011 - Start sekolah baru kat Taska Cahaya Mata, Penang, first time pergi ok jer... cuma x faham cikgu ckp loghat Penang.. diam jer kat sekolah... tapi balik umah akan pot pet2 sampai tertido... 3.2.2011 - sebulan dah sekolah kalau tanya mkn apa kat sekolah... hari2 akan jawab nasi goreng, nasi lemak, telur, ayam, sayur... sambil buat mimik muka/mata... 28.02.2011 - boleh ckp agak lancar ada sebutan yang masih kurang jelas, huruf 'L' bunyi 'Y', 'k'k bunyi 'T', 'R' bunyi 'y'..., membahasakan diri 'adik', pandai buat lawak/main2 ngan org cth (sayang ayah jer x sayang ibu)... suka main air mandi basuh tangan... dah start nk kencing di bilik air... sangat manja... suka nyanyi dan dgr lagu 'insyaallah'... tadika di Cahayamata Minden Height dgn Cikgu Zah.. 3 tahun - masuk tadika Hadanah, pandai baca ABC, 123 dan doa2, suka ckp diri sendiri cantik dan sgt marah kalau org ckp 'Angah x cantik'...sudah pandai berdikari, berak kencing x pakai pampers, sudah mula mkn nasi dan sayur, 3 1/2 thn - boleh tulis nama sendiri, kenal dan boleh tulis abc dan 123, x pakai pampers tido mlm..