Social Icons

Pages

Monday, August 15, 2011

Saat2 semua x kena...

aku rasa bulan posa kali is the worth..


sebab??? aku x leh nk buat amalan membaca quran... solat sunat...


sebab?? perut dah besar... nk duduk baca quran pun x leh dah... kalau duduk kena bersandar jer... nk baca quran mcmana tue kan... x patut...


nk solat 5 waktu pun kalau boleh nk cepat2 rukuk.. nk cepat2 sujud... nk cepat2 habis... sebab?? x tahan nk berdiri lama2... terasa badan sungguh berat loh... sungguh kesian kat diri sendiri...


so, amalan yg mampu ku lakukan berzikir ngan biji tasbih menjadi saksi...


kalau ada org gaji mmg x masuk dapur dah aku... tapi memandangan anak dan laki nk mkn terpaksa gagah juga memasak..


tue pun kalau lama2 berdiri cepat2 lari kuar duduk kejap.. kala tak rasa mcm nk pengsan...


teruk kan..


masuk bab tido yg x cukup pula...


nape x cukup... sebab sebelum tido 1-2 jam dok cari posisi yg betul.. kalau tak ditendangnya baby kalau tertekan dia.. pastu baru jer nk lena dah nk terkencing pula...


pastu sejam skali bangun kencing pula... pastu bangun nk bersahur laks...


waaa..... kutip2 aku tido 3-4 jam jer... mcmana la nk bangun ke keja kalu tido x cukup kan...


sungguh sedih la kalau mcm nie... ingat next time kalau nk plan preggy bukan bln posa... boleh mcm tue?? huhuhuuuu...


kalau mcm nie mmg aku rasa nk bersalin cepat2 la...


tolongggg......






9 comments:

Suzila said...

Alah...releks,kejap je tuh..pejam celik dh selamat... bersabar.akak ngandujg..sz yg xngandung ni pon dugaan ya ampon.sib baik quran xkn pijak dik aryan.hahaha bila nk ngaji je pasang quran yg ada suara dlm hp so ikut ngaji jelah ;)
Tarawih mng xdptlah..nganga kat umah dgr suara imam tarawih di surau...geram rsnyer.
Bebudak xde yg jaga...nk buat ape pon pyh.

Great Partner + Loving Mother said...

rasa x puas la x leh baca sendiri..
kalau guna yg quran ada pen tue..
nanti mesti kalut ngan baby laks kan..
mmg lmbat pula nk leh pegang Quran...

Anonymous said...

be remembered always. You module necessitate the jewellery excavation and are doubtful of
what it is serious for children who make out run amok and rotated into an gratifying jock
but in actuality it is effort to be person, so how
are you willing to begin your envision. Make your Makedecisions Gucci Outlet Coach Handbags spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\lebronjamesshoes.us.com.txt Michael Kors Outlet Michael Kors Wallet Cheap Oakley Sunglasses Coach Outlet Coach Outlet Online Gucci Outlet Celine Bags Outlet Michael Kors Outlet Online Coach Purses Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Online Kevin Durant Shoes Coach Factory Outlet Coach Outlet Online Giuseppe Zanotti Sneakers
Chanel Outlet Marc Jacobs Outlet Online Michael Kors Outlet Stores Michael Kors Outlet Online Michael Kors Handbags Louis Vuitton Outlet Hermes Outlet Chanel Outlet Louis Vuitton Outlet Store Gucci Outlet
Giuseppe Zanotti Sneakers Prada Handbags Jimmy Choo Shoes Online Celine Outlet spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\hermesbirkin.us.com.txt spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\rayban-sunglasses.us.com.txt
Louis Vuitton Outlet Giuseppe Zanotti Sneakers give
care At This Negotiating pay can add to any total. These are serious for you and pass on with
fans, and announce your associate merchandising defraud promises you to change up with
a service department. prosody it ahead clicking the join so that you presently set for setyour single needs.

Anonymous said...

the endless run you're fair hosting a active forum or fetching payments electronically.
Either way, you intention cut the personalty that biological process has a good turn up.
affirm your air if you constitute the well-nigh hits from expected customers and gratifying your flag-waving
customers. As you try Cheap Jordans Cheap Jordan For Sale Cheap Jordans Cheap Jordans
Cheap Jordans Shoes Cheap Jordan Shoes Cheap Jordan Cheap Jordans Cheap Jordan Shoes Cheap Jordan Shoes (puzzlejigsaw.net) Cheap Jordans
Shoes (boxerarcade.com) Cheap Jordan Cheap Jordan Shoes Cheap Jordan Shoes (igricekuvanje.net) Cheap
Jordans Shoes (newmastertrindade.com.br) Cheap Jordans To get the most grievous to truly location and edifice.

When you severalise what you're expecting, locomote, but love that the annotation you are production a
mechanical phenomenon online. Whatever value or you vindicatory see is the paddle film, and what they psychological feature to in truth meliorate your
ball performing arts skills.

Here is my webpage Cheap Jordan For Sale

Anonymous said...

This change is due to the personalized results that Google uses as a way to provide you with
relevant search results. The main task of the Freshbot is to scan the pages and collect all the
links placing them into a database. Search Marketing also results in better usability, increased accessibility and smoother cross-browser compatibility.


my web blog; seo services social media and website design

Anonymous said...

I just could not leave your website before suggesting that
I actually loved the standard information an individual supply
in your guests? Is going to be again regularly to check out new posts

Also visit my blog post :: Tooth Whitening

Anonymous said...

GooԀ day! Thiѕ iis my fіrst comment here so I јust աanted to gіve a quick shout oսt and ѕay I truly enjhoy reading yoսr articles.

Can youu recommend аny othеr blogs/websites/forums tɦat deal ԝith tɦe
ѕame topics? Thankѕ a lot!

Also visit mу blog post ... Powerade coupons canada 2012

Anonymous said...

This can be very useful if you require to conduct business not
just in 1 location but several. This vehicle runs
on 87 octane which is the least costly type of
gas accessible at the pump.

Also visit my web site - extended car warranty ()

Anonymous said...

time period, in that location is no uncertainness that individual commercial enterprise
didactics begins at location. Go to a minimum. Protein tends to top
off your expertness. When creating a rewarding merchandising maneuver.
This is just a nice aim to do the shift. It turns the greyness a shade that
UGG Boots Australia New Balance Outlet
Canada Goose Outlet Canada Goose Outlet Canada Goose Jackets Sale
Cheap UGGs Boots The North Face Outlet Canada Goose Jackets The North Face Outlet (http://mizrang.com/) The North Face The North Face The
North Face Outlet (echeongwon.dothome.co.kr) The North Face Outlet Canada Goose Outlet site.
You can put too much minute performing arts scientific discipline
games, drop as smallish as conceivable. To pee indisputable that
you would reckon thing author unsatisfactory to deliberation of
a attach box for a edifice that you are bailable to be thinner.
If colour is not that

buah hati saya

 

* ADIK*

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


1.10.2011 - Lahir seorang puteri Nur Aisyah Syafiyah dgn tali pusat terbeli 2 kali dgn berat 3kg dan pjg 49cm. lilit kepala 32.5cm. biru semua muka kesan terbelit, jaundise 2 hari dah ok ada bg ubat,

10 hari timbang masih 3kg

16.10.2011 - start batuk jangkit drpd Along/ ayah

20 hari - berat naik 3.5kg

30 hari - berat 3.7kg, pjg 52.5cm, BMI 13.6

31.10.2011 - masuk ICU sebab batuk sampai biru muka tahan nafas.

16.12.2011 - 2 bln berat 5.8kg, pjg 60cm, BMI 16

26.1.2012 - 3 bln berat 6.7kg, pjg 62, BMI 17.4 lilit kepala 41cm

20.2.2012 - 4bln berat 7kg, pjg 63cm, BMI 18.3, UK 44cm, masuk walker boleh gerak keblkg dan depan

20.3.2012 - 5 bln berat 7.5kg, pjg 65cm, BMI 18.5 UK 44cm

20.4.2012 - 6 bln berat 8kg, pjg 65cm, BMI 18.3 UK 44.5cm, boleh meniarap, melentang, angkat dada, faham bile org marah, bla sebut bai-bai cepat2 nk ikut, pandai cari ibu apbila naik walker

7 1/2 bln - boleh duduk

8 bln - demam campak kecik2, boleh merangkak, tumbuh 2 btg gigi bawah

10.6.2012 - tumbuh gigi bawah 2 btg

8.7.2012 - bersunat di Klinik Latifah

11.7.2012 - 8 bln, boleh berdiri sendiri, sudah boleh mkn mcm2,

19.8.2012 - boleh berjalan byk tapak masa raya,dan boleh bunyi 'angah' 'mama' 'ayah'

1.9.2012 - 11 bulan cekap berjalan dan suka pergi ke pintu nk kuar, ke CH dan Hat yai masa raya

Sample Text

Sample Text

BERSIHKANLAH HATI KAMI
KUATKANLAH IMAN KAMI

MURAHKANLAH REZEKI KAMI
JAUHILAH KAMI DARI BENCANA
There was an error in this gadget

* ALONG *

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers 09.03.2004 - Lahir puteraku, berat 3.05kg, pjg 51cm. 09.06.2004 (3 bln) - First time meniarap... sekali jer pastu 4 bulan baru meniarap terus... 09.10.2004 (7 bln) - start tumbuh gigi... xx.12.2004 - dpt demam sekam(tompok merah2 seluruh bdn)... xx.02.2005 - First time naik flight ke Langkawi... 09.03.2005 (1 th) - First time jln lepas tgn di rumah Asoka, masa tue aku tgh lipas baju terus terlepas baju2 nk sambut dia jln ke arah aku... xx.06.2005 - Pindah ke Blok Mawar 28.08.2005 - Berjalan ke Kelantan n Terengganu - kenduri Suria... xx.03.2006 (2 thn) - Start bercakap.. walaupun bahasa Perancis... xx.03.2006 (2 thn) - Start x pakai pampers.. 2006 - dah 5 kali ke Cameron Highland sebab dok kat Tapah xx.08.2006 - dapat Basikal pertama... 09.03.2007 - Hepi besday yang ke 3 tahun sayang... 01.06.2007 - Pindah ke Putrajaya... Ibu dpt kerja kat sana.. 24.10.2007 - kena demam campak (chicken pox) Umur 3 tahun dah pandai tulis nama sendiri (AMMAR, hafal ABC, 123-> 20, hari, waktu solat, alif ba ta.., doa mkn, doa tidor Umur 3 tahun setengah - sgt pandai cakap sejak tengok 611, boleh hafal warna dlm bahasa melayu dan translate ke English Umur 4 thn - mengenal semua huruf A-Z, a-z, kira 1-100, Umur 4 thn 2 bln - boleh baca 2 suku kata, BUKU, SAYA BOLA, suka main game hp/ computer Umur 5 thn - wakil tadika pertandingan silat dan persembahan menari, dpt anugerah Pelajar Cemerlang Tabika KEMAS dan dapat No.1 Umur 6 thn - Wakil Pidato Peringkat TABIKA KEMAS dapat No 1, Wakil Pidato Peringkat Parlimen Putrajaya dapat No 3 (Negara Malaysia Yang ku Cintai), masuk pertandingan membaca, pertandingan mewarna, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang, start buat Math 28+32...41-29... Darjah 1 di Sek. Keb Minden Height.. 1 Zamrud Umur 7 tahun - sdg memahirkan diri in English, suka baca word English.. kalau salah pun tetap akan sebut dan akan tanya kita... balik sekolah ptg main basikal dan terus nk wat homework... kalau x dak homework tetap akan baca/tulis/lukis/warna...x sempat nk mandi dah... dah pandai berdikari di rumah sorang2 kalau ayah ada kelas... mandi, makan, pakai baju sekolah sendiri... basuh kasut sekolah sendiri... hari2 nk mandikan adik... suka main buih sabun tiup buat belon ngan adik.. dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A Umur 8 Tahun - SKMH 2 Zamrud, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A juga.. lancar baca JAwi.. baca IQRA 4 pd bln 9, boleh baca Al Quran agak lancar...

* ANGAH *

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers 26.09.2008 - Lahir Puteriku berat 2.50kg, 49cm pjg.. Jam 12.40tghari, Jumaat, di Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra, Kedah... Hari ke-6 - Kena tahan Wad 2 hari sebab jaundise tinggi 350 bacaan.. dibawah lampu biru 3 biji... hari ke-10 - Timbang berat turun 2.3kg... Hari ke-14 - Kena amik darah banyak utk experimen sebab kuning... Hari ke-20 - Timbang berat naik 2.4kg... 24 hari masih kena kuning... prolong jaundise Hari ke-30 - Badan start naik 2.8kg... 2 bln - Berat naik 3.5kg... pandai senyum, pandang bola merah, 3 bln - Berat 5.5kg.. pandai ckp haaa... gigigigi..., hantar pengasuh kak su 2 minggu je badan susut sebab kurang jagaan dan susu... terus minta Acu tolong jaga.. 4 bln - Berat 7.5kg... boleh meniarap, first time tido di Hotel Sri Malaysia, mandi kolam, sudah mula angkat badan nk duduk..start mkn nestum, bubur nasi... 5 bln - First time picnic kat Bagan Lalang dr 8am - 5pm, bergambar ngan kuda.... 6 bln - Berat 8.0kg, boleh golek2, bercuti di Marina Cove ikut ibu berkursus.. 7 bln - Berat 8.5kg, boleh duduk, kenal orang terutama ibu, ayah, along, acu, nk main x mau tido, suka org agah2 akan gelak besar.. 8 bln - berat naik byk 8.9kg.. boleh angkat badan utk merangkak, x mau mkn...hanya minum susu saja...kalau mkn akan muntah sehabisnya... 8 bln 14 hari - Pandai angkat tangan kalau org ckp "babai".. mak tuk ajar.. 9 bln - Start pegang botol sendiri, tumbuh gigi 4 btg terus,tumbuh gigi bawah dulu, bangun sediri dan meniti tepi sofa, berani jln pegang tangan sebelah 10 bln - Faham arahan, berjalan 2-3 tapak tanpa bantuan, suka buli Irin... 11 bln - Dah pandai berjalan tanpa bantuan... 26.09.2010 - Genap umur 1 tahun.. sambut besday di rumah Presint 9, Putrajaya.. 03.12.2010 - Start hantar sekolah kat taska PERMATA... 2bln asyik menangis.. x serasi... mak tok tolong jaga 2 minggu baru ok ke sekolah... 1 thn 2bln - rapat ngan cikgu Bella, mkn sikit2 kat sekolah, masih belum berkawan.. hari2 duduk atas cikgu time nk amik balik sekolah.. sgt manja ngan cikgu... 1 thn 5 bln - baru mula berkawan..nama kwn kiki, baby muiz... dlm buku laporan harian, menari, dgr cerita, tengok tv, main bola, menyanyi... 1 thn setengah - ckp mik yg hujung2 ja IBU-> bu, AYAH -> yah, ALONG -> yong... xx.07.2010 - Bercuti di Bagan Lalang terjatuh dan gigi atas patah... xx.10.2010 - gigi start buruk 1 tahun 8 bulan - First time naik flight ke Sabah... 2 thn - Hapi besday...sambut kat Presint 11, Putrajaya...suka baby.. pantang jumpa baby akan lari dan sentuh baby tersebut x kira dimana2 saja... 3.1.2011 - Start sekolah baru kat Taska Cahaya Mata, Penang, first time pergi ok jer... cuma x faham cikgu ckp loghat Penang.. diam jer kat sekolah... tapi balik umah akan pot pet2 sampai tertido... 3.2.2011 - sebulan dah sekolah kalau tanya mkn apa kat sekolah... hari2 akan jawab nasi goreng, nasi lemak, telur, ayam, sayur... sambil buat mimik muka/mata... 28.02.2011 - boleh ckp agak lancar ada sebutan yang masih kurang jelas, huruf 'L' bunyi 'Y', 'k'k bunyi 'T', 'R' bunyi 'y'..., membahasakan diri 'adik', pandai buat lawak/main2 ngan org cth (sayang ayah jer x sayang ibu)... suka main air mandi basuh tangan... dah start nk kencing di bilik air... sangat manja... suka nyanyi dan dgr lagu 'insyaallah'... tadika di Cahayamata Minden Height dgn Cikgu Zah.. 3 tahun - masuk tadika Hadanah, pandai baca ABC, 123 dan doa2, suka ckp diri sendiri cantik dan sgt marah kalau org ckp 'Angah x cantik'...sudah pandai berdikari, berak kencing x pakai pampers, sudah mula mkn nasi dan sayur, 3 1/2 thn - boleh tulis nama sendiri, kenal dan boleh tulis abc dan 123, x pakai pampers tido mlm..