Social Icons

Pages

Friday, June 25, 2010

So "cute"....

tengok tue... buat apa tue.....


isk2... kusyuk nyer.....siap senyum sowang2 tue....


isk3..... buat aper tue mira.... "hap...."

dah merajuk..... hahaahhhaa


along yg menyibuk la tue.....


ok3... along ajar yer.....
budak2 zaman sekarang.... x ajar pun dah memandai.....haihhhh....
jgn belajor yg bukan2 sudah yer....




Berbasikal

matlamat nk berbasikal x kesampaian... so, aku pun membonceng motosikal jer la.... Ammar n Ayah jer yg berbasikal.... camno den nk berbasikal... si dak mira nk letak mana.... haih..... so, kami hanya memerhati dari belakang...... sabor jer la kan......







se ammar nk berlumba la tue... kalah kang nangis pula... haih budakkecik nie..

struggle nk lawan angan motor aku nie....




tengok nie kami yg kepeluhan... org lain yg mengayuh.. kami yg mandi peluh....


tengok nie helmet dah mcm apek.....



kawan aku pernag kata muka aku ..." muka penuh satu helmet"... mmg betul kan... penuh satu helmet.... bulat n tembam.... gebus gitu....




starting point.....



get set.... ready.... 1,2 gooooo



Punch Card yg kosong....

mmg mcm x percaya... see.... betapa bz nyer saya bulan nie.... kutip2... 5 hari jer masuk opis... giler ker aper nie... mmg betul tengok my punch card nie..... wah....... kalau buka kedai mcm nie..... boleh bankrup kan...hahahaaa tapi aku bukan pegi bersenang lenang.... aku kuar keja juga tau..... ponat keja.... minggu last kena cuti ler.. hahahaahaaa......
ok nanti aku upload lagi gambo aku kat bagan lalang... mmg byk lagi..... tapi dlm hp Big Boss... haih... nampaknya berkulat la dlm tue... xpa nanti aku godek2 yer.....










LKIM Bagan Lalang...

ini la rupa tempat kami retreat 3 mlm 2 hari... yang lain 5 mlm 4 hari.... wah... mmg best gilos....tenang.. aman... damai.... aku sgt suak kursus kat sini.... mcm tak mau balik... teramatlah tenang... pagi2 x pk nk drive.... jln kaki jer ker kelas..... mmg best habis....
tengok nie... mmg best kan...

kami dipecahkan by group...

ieta nie group aku...


rupa bilik kuliah... kami kat atas yer...


antara bilik kuliah yg lain....


kalau nk minum air panas/sejuk.....boleh amik kat sini yer...


nie la bilik kami... satu chalet ada 2 bilik..... setiap bilik ada 2 katil bujang... lupa nk snap dlm bilik nyer...mmg selesa habis... siap ada kusyen 4 yg single.... siap ada TV... bilik air asing... toilet asing... mmg bersih n cantek.....


nie cafe... tmpat menjamu selera.....


byk chalet2 nie....
antara kursus yg aku suka..... i like...







Makan2 Kat Bagan Lalang...

makan2 kat Bagan Lalang dan ini kali terakhir aku kesana... yer la kan nanti kalau ada rezeki dah nk balik Alor Setar... dah alang2 kesini mesti pekena ikan bakar.....
see.... mmgmcm biasa order... mkn pueh2... dah x jumpa Bagan Lalang dah nanti....
kalau nk mkn pun kat Kuala Perlis kut.... itu pun kalau ada rezeki.....
menu... ikan siakap bakar... kailan ikan masin... ketam pedas....sotong goreng tepung.....
aku yg sakit mulut... ulser... nk senyum pun sakit weih...




khusyuknya mkn..... sampai x sedar ibu snap pic...


budak yg selalu buat perangai... mcm org besar...

















Mira n Gigi Patah

sian anak pompuan aku sorang nie.... tengok nie... hidung parut... mulut berdarah.. gigi patah... haihhhhh degil sgt... aku suh duduk x mau.. tengok nie habis la muka gegel ibu nie.... sian nyer.... nangis meraung dengar 10 km....












along senyum jer adik jatuh... siap gelak2 lagi tengok gigi adik... geram sungguh aku.......


































makan time....

gambo2 nie terbalik.... dari tetamu yang last ke yg paling awal datang.... so, korang tengok la dari bawah keatas yer.... ha3..... jahat gilos kan..... yer.... malas gilos la nie.....
paling lewat dtg keluarga misyuari n zunita nie... tq sudi juga dtg... walaupun dah mlm.... sib baik lauk x basi lagi...(lawak jer.... hik3)







ryan n mira.... sama umur... beza 6 hari jer...



family ooun... n azli n aiman

x ingat la nama mamat nie...

family mahathir

pengantin baru.... abg chot

anak2 abg chot

family yat n tgei

jiran..

family pak jang

pengantin baru kak ros(sepupu).... anak2 balik kg....

kawan2.... zura,ira, chuya...



jiran2....

group imam...













zura, farah.... tq for coming kawan2....

ira yg semakin cute mummy...

shima n montel...

kaum2 hawa di dapur.... yg tudung oren nie kakak aku sebagai tangan kanan aku... dia larikan muka so, x nmpak....

farah, chuya and acu... tq dear...
























































































buah hati saya

 

* ADIK*

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


1.10.2011 - Lahir seorang puteri Nur Aisyah Syafiyah dgn tali pusat terbeli 2 kali dgn berat 3kg dan pjg 49cm. lilit kepala 32.5cm. biru semua muka kesan terbelit, jaundise 2 hari dah ok ada bg ubat,

10 hari timbang masih 3kg

16.10.2011 - start batuk jangkit drpd Along/ ayah

20 hari - berat naik 3.5kg

30 hari - berat 3.7kg, pjg 52.5cm, BMI 13.6

31.10.2011 - masuk ICU sebab batuk sampai biru muka tahan nafas.

16.12.2011 - 2 bln berat 5.8kg, pjg 60cm, BMI 16

26.1.2012 - 3 bln berat 6.7kg, pjg 62, BMI 17.4 lilit kepala 41cm

20.2.2012 - 4bln berat 7kg, pjg 63cm, BMI 18.3, UK 44cm, masuk walker boleh gerak keblkg dan depan

20.3.2012 - 5 bln berat 7.5kg, pjg 65cm, BMI 18.5 UK 44cm

20.4.2012 - 6 bln berat 8kg, pjg 65cm, BMI 18.3 UK 44.5cm, boleh meniarap, melentang, angkat dada, faham bile org marah, bla sebut bai-bai cepat2 nk ikut, pandai cari ibu apbila naik walker

7 1/2 bln - boleh duduk

8 bln - demam campak kecik2, boleh merangkak, tumbuh 2 btg gigi bawah

10.6.2012 - tumbuh gigi bawah 2 btg

8.7.2012 - bersunat di Klinik Latifah

11.7.2012 - 8 bln, boleh berdiri sendiri, sudah boleh mkn mcm2,

19.8.2012 - boleh berjalan byk tapak masa raya,dan boleh bunyi 'angah' 'mama' 'ayah'

1.9.2012 - 11 bulan cekap berjalan dan suka pergi ke pintu nk kuar, ke CH dan Hat yai masa raya

Sample Text

Sample Text

BERSIHKANLAH HATI KAMI
KUATKANLAH IMAN KAMI

MURAHKANLAH REZEKI KAMI
JAUHILAH KAMI DARI BENCANA
There was an error in this gadget

* ALONG *

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers 09.03.2004 - Lahir puteraku, berat 3.05kg, pjg 51cm. 09.06.2004 (3 bln) - First time meniarap... sekali jer pastu 4 bulan baru meniarap terus... 09.10.2004 (7 bln) - start tumbuh gigi... xx.12.2004 - dpt demam sekam(tompok merah2 seluruh bdn)... xx.02.2005 - First time naik flight ke Langkawi... 09.03.2005 (1 th) - First time jln lepas tgn di rumah Asoka, masa tue aku tgh lipas baju terus terlepas baju2 nk sambut dia jln ke arah aku... xx.06.2005 - Pindah ke Blok Mawar 28.08.2005 - Berjalan ke Kelantan n Terengganu - kenduri Suria... xx.03.2006 (2 thn) - Start bercakap.. walaupun bahasa Perancis... xx.03.2006 (2 thn) - Start x pakai pampers.. 2006 - dah 5 kali ke Cameron Highland sebab dok kat Tapah xx.08.2006 - dapat Basikal pertama... 09.03.2007 - Hepi besday yang ke 3 tahun sayang... 01.06.2007 - Pindah ke Putrajaya... Ibu dpt kerja kat sana.. 24.10.2007 - kena demam campak (chicken pox) Umur 3 tahun dah pandai tulis nama sendiri (AMMAR, hafal ABC, 123-> 20, hari, waktu solat, alif ba ta.., doa mkn, doa tidor Umur 3 tahun setengah - sgt pandai cakap sejak tengok 611, boleh hafal warna dlm bahasa melayu dan translate ke English Umur 4 thn - mengenal semua huruf A-Z, a-z, kira 1-100, Umur 4 thn 2 bln - boleh baca 2 suku kata, BUKU, SAYA BOLA, suka main game hp/ computer Umur 5 thn - wakil tadika pertandingan silat dan persembahan menari, dpt anugerah Pelajar Cemerlang Tabika KEMAS dan dapat No.1 Umur 6 thn - Wakil Pidato Peringkat TABIKA KEMAS dapat No 1, Wakil Pidato Peringkat Parlimen Putrajaya dapat No 3 (Negara Malaysia Yang ku Cintai), masuk pertandingan membaca, pertandingan mewarna, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang, start buat Math 28+32...41-29... Darjah 1 di Sek. Keb Minden Height.. 1 Zamrud Umur 7 tahun - sdg memahirkan diri in English, suka baca word English.. kalau salah pun tetap akan sebut dan akan tanya kita... balik sekolah ptg main basikal dan terus nk wat homework... kalau x dak homework tetap akan baca/tulis/lukis/warna...x sempat nk mandi dah... dah pandai berdikari di rumah sorang2 kalau ayah ada kelas... mandi, makan, pakai baju sekolah sendiri... basuh kasut sekolah sendiri... hari2 nk mandikan adik... suka main buih sabun tiup buat belon ngan adik.. dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A Umur 8 Tahun - SKMH 2 Zamrud, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A juga.. lancar baca JAwi.. baca IQRA 4 pd bln 9, boleh baca Al Quran agak lancar...

* ANGAH *

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers 26.09.2008 - Lahir Puteriku berat 2.50kg, 49cm pjg.. Jam 12.40tghari, Jumaat, di Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra, Kedah... Hari ke-6 - Kena tahan Wad 2 hari sebab jaundise tinggi 350 bacaan.. dibawah lampu biru 3 biji... hari ke-10 - Timbang berat turun 2.3kg... Hari ke-14 - Kena amik darah banyak utk experimen sebab kuning... Hari ke-20 - Timbang berat naik 2.4kg... 24 hari masih kena kuning... prolong jaundise Hari ke-30 - Badan start naik 2.8kg... 2 bln - Berat naik 3.5kg... pandai senyum, pandang bola merah, 3 bln - Berat 5.5kg.. pandai ckp haaa... gigigigi..., hantar pengasuh kak su 2 minggu je badan susut sebab kurang jagaan dan susu... terus minta Acu tolong jaga.. 4 bln - Berat 7.5kg... boleh meniarap, first time tido di Hotel Sri Malaysia, mandi kolam, sudah mula angkat badan nk duduk..start mkn nestum, bubur nasi... 5 bln - First time picnic kat Bagan Lalang dr 8am - 5pm, bergambar ngan kuda.... 6 bln - Berat 8.0kg, boleh golek2, bercuti di Marina Cove ikut ibu berkursus.. 7 bln - Berat 8.5kg, boleh duduk, kenal orang terutama ibu, ayah, along, acu, nk main x mau tido, suka org agah2 akan gelak besar.. 8 bln - berat naik byk 8.9kg.. boleh angkat badan utk merangkak, x mau mkn...hanya minum susu saja...kalau mkn akan muntah sehabisnya... 8 bln 14 hari - Pandai angkat tangan kalau org ckp "babai".. mak tuk ajar.. 9 bln - Start pegang botol sendiri, tumbuh gigi 4 btg terus,tumbuh gigi bawah dulu, bangun sediri dan meniti tepi sofa, berani jln pegang tangan sebelah 10 bln - Faham arahan, berjalan 2-3 tapak tanpa bantuan, suka buli Irin... 11 bln - Dah pandai berjalan tanpa bantuan... 26.09.2010 - Genap umur 1 tahun.. sambut besday di rumah Presint 9, Putrajaya.. 03.12.2010 - Start hantar sekolah kat taska PERMATA... 2bln asyik menangis.. x serasi... mak tok tolong jaga 2 minggu baru ok ke sekolah... 1 thn 2bln - rapat ngan cikgu Bella, mkn sikit2 kat sekolah, masih belum berkawan.. hari2 duduk atas cikgu time nk amik balik sekolah.. sgt manja ngan cikgu... 1 thn 5 bln - baru mula berkawan..nama kwn kiki, baby muiz... dlm buku laporan harian, menari, dgr cerita, tengok tv, main bola, menyanyi... 1 thn setengah - ckp mik yg hujung2 ja IBU-> bu, AYAH -> yah, ALONG -> yong... xx.07.2010 - Bercuti di Bagan Lalang terjatuh dan gigi atas patah... xx.10.2010 - gigi start buruk 1 tahun 8 bulan - First time naik flight ke Sabah... 2 thn - Hapi besday...sambut kat Presint 11, Putrajaya...suka baby.. pantang jumpa baby akan lari dan sentuh baby tersebut x kira dimana2 saja... 3.1.2011 - Start sekolah baru kat Taska Cahaya Mata, Penang, first time pergi ok jer... cuma x faham cikgu ckp loghat Penang.. diam jer kat sekolah... tapi balik umah akan pot pet2 sampai tertido... 3.2.2011 - sebulan dah sekolah kalau tanya mkn apa kat sekolah... hari2 akan jawab nasi goreng, nasi lemak, telur, ayam, sayur... sambil buat mimik muka/mata... 28.02.2011 - boleh ckp agak lancar ada sebutan yang masih kurang jelas, huruf 'L' bunyi 'Y', 'k'k bunyi 'T', 'R' bunyi 'y'..., membahasakan diri 'adik', pandai buat lawak/main2 ngan org cth (sayang ayah jer x sayang ibu)... suka main air mandi basuh tangan... dah start nk kencing di bilik air... sangat manja... suka nyanyi dan dgr lagu 'insyaallah'... tadika di Cahayamata Minden Height dgn Cikgu Zah.. 3 tahun - masuk tadika Hadanah, pandai baca ABC, 123 dan doa2, suka ckp diri sendiri cantik dan sgt marah kalau org ckp 'Angah x cantik'...sudah pandai berdikari, berak kencing x pakai pampers, sudah mula mkn nasi dan sayur, 3 1/2 thn - boleh tulis nama sendiri, kenal dan boleh tulis abc dan 123, x pakai pampers tido mlm..