Social Icons

Pages

Thursday, August 18, 2011

Set Tilam Baby Baru Dah Siap

terenggg....

nie la hasil tangan mak aku tuk cucu kelimanya....

cantek tak....




modal x sampai RM50... tapi cantek dan material kain pun puas hati


mak buat bantal lebih besar dpt 4 biji.. dan bantal peluk 4 segi juga.. lagi panjang... 2 biji.. dan tilam lebih panjang.... mmg boleh guna lama la...






set yg siap... nylon dan x meriah mcm mak buat...


x jadi beli... kain kat bawah kain putih jer.. atas jer kain corak2...

kedekut tul la...






actually aku plan nkbeli yg siap jer terus...

tapi memandang material kain yg mmg x puas hati.. kebykkan kain nylon yg panas tue..

kesian juga kat baby kan kalau kain mcm tue..

kita pun x selesa kan tido atas kain mcm tue..

tak kan nk bagi baby kain mcm tue...


x sampai hati la weih... baik guna yg Ammar dan yg Ammirah dulu lagi bagus....

kain cotton 100% mak aku yg belikan kain dan buatkan juga..




kebetulan minggu lepas aku ke NAGOYA...


terjumpa stok kain baru Angry Bird nie..


sgt2 comel design dan color sgt2 colorfull..


terus tipon mak nk yg nie la set RM55.. tapi mmg material nylon.... beli brapa meter... (mak kat KL jaga kakak bersalin nanti aku upload gambo anak menakan baru aku tue.. x sampai 30hari lagi)




mak ckp 5 meter cukup... terus beli dan post kesana..

2 hari sampai..


mak buat separuh hari jer.. (lepas sahur sampai tgahri siap...)

terima kasih mak... love you forever....






yg nie ada tulisan2 x besh la.. walaupun aku target nk purple.. x jadi la...





yg nie pun cantek juga.. blue color...
tapi aku pilih hijau sebab lagi menyerlah hijaunya....






dari benang jadilah kain..

dari kain jadilah set tilam yg cantek di atas...

hehehehehe....








11 comments:

Anonymous said...

Hello! I've been reading your website for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Houston Tx! Just wanted to say keep up the great work!

my web blog - Will be gynecomastiasurgical treatment risk-free to your well being?

Anonymous said...

constantly i used to read smaller articles or reviews that
as well clear their motive, and that is also happening with this piece of writing which I am reading here.


Feel free to surf to my webpage - chestfatburner.com

Anonymous said...

Amazing! Its really remarkable piece of writing, I
have got much clear idea on the topic of from this paragraph.


Here is my web page How to disguise " moobs " and also help preserve sociable embarrassment

Anonymous said...

It's actually a nice and useful piece of info. I'm satisfied that you
just shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this.
Thank you for sharing.

My web blog; Will be Gynexin Efficient Towards " moobs "?

Anonymous said...

Magnificent site. Plenty of useful info here.
I'm sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And naturally, thanks for your sweat!

my web blog; chestfatburner.com

Anonymous said...

Thanks for every other informative web site. Where else may just I am getting that kind of
information written in such a perfect manner? I have a venture that I'm simply now working on, and I have been on the look out for such info.

Also visit my site how You can enhance your Androgen hormone or the male growth hormone level to chop moobs

Anonymous said...

Keep on working, great job!

Also visit my web site; The way to Find out if You have Man Boobs

Anonymous said...

Alsօ , know thаt thе lowest interest rates may
a carry with it an extra burden. Well this іs ԝhat millions of people ߋut theгe are doing
and this is а ѕmall secret hoow tɦose millioonaires
mаke quick money online. If yoս aге аble to identify hungry
buyers ɑnd tҺen set out to satisfy tҺeir needs, tɦen yоu
are set. Ҭhis system is ttue to іts name, іt is a miracle,
іndeed, foг asiide frim all іts money making benefits, it reverses failure іnto success.

Pure essence ϲurrently cost 119 ggp each and Natures cost 230 gp еach.

Anonymous said...

Hello, its fastidious piece of writing regarding media
print, we all know media is a impressive source of data.


My web blog :: best weight loss plans

Anonymous said...

Can easily the lifestyle you are occupied, to ensure Volume
is established inside todays lifestyles' look that are looking you to stay at fullspeed.
It is advised that for ideal absorption from your capsule to Have A
halfhour . We provide method which offers a quick successful benefits will be the greatest, hottest
quality was supported by Medically. This volume pill that
is semen can help men feed health and to get tougher level of fluids.
These herbs that produced these pills, then try
to have sperm within you increases will be adapted
to by your body.

Take a look at my web blog - volume pills reviews fertility ()

Anonymous said...

Hi, i read your blog occasionally and i own a similar
one and i was just curious if you get a lot of spam feedback?
If so how do you reduce it, any plugin or anything you
can recommend? I get so much lately it's driving me insane so any help is very much appreciated.


Also visit my homepage - Belinda Broido

buah hati saya

 

* ADIK*

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


1.10.2011 - Lahir seorang puteri Nur Aisyah Syafiyah dgn tali pusat terbeli 2 kali dgn berat 3kg dan pjg 49cm. lilit kepala 32.5cm. biru semua muka kesan terbelit, jaundise 2 hari dah ok ada bg ubat,

10 hari timbang masih 3kg

16.10.2011 - start batuk jangkit drpd Along/ ayah

20 hari - berat naik 3.5kg

30 hari - berat 3.7kg, pjg 52.5cm, BMI 13.6

31.10.2011 - masuk ICU sebab batuk sampai biru muka tahan nafas.

16.12.2011 - 2 bln berat 5.8kg, pjg 60cm, BMI 16

26.1.2012 - 3 bln berat 6.7kg, pjg 62, BMI 17.4 lilit kepala 41cm

20.2.2012 - 4bln berat 7kg, pjg 63cm, BMI 18.3, UK 44cm, masuk walker boleh gerak keblkg dan depan

20.3.2012 - 5 bln berat 7.5kg, pjg 65cm, BMI 18.5 UK 44cm

20.4.2012 - 6 bln berat 8kg, pjg 65cm, BMI 18.3 UK 44.5cm, boleh meniarap, melentang, angkat dada, faham bile org marah, bla sebut bai-bai cepat2 nk ikut, pandai cari ibu apbila naik walker

7 1/2 bln - boleh duduk

8 bln - demam campak kecik2, boleh merangkak, tumbuh 2 btg gigi bawah

10.6.2012 - tumbuh gigi bawah 2 btg

8.7.2012 - bersunat di Klinik Latifah

11.7.2012 - 8 bln, boleh berdiri sendiri, sudah boleh mkn mcm2,

19.8.2012 - boleh berjalan byk tapak masa raya,dan boleh bunyi 'angah' 'mama' 'ayah'

1.9.2012 - 11 bulan cekap berjalan dan suka pergi ke pintu nk kuar, ke CH dan Hat yai masa raya

Sample Text

Sample Text

BERSIHKANLAH HATI KAMI
KUATKANLAH IMAN KAMI

MURAHKANLAH REZEKI KAMI
JAUHILAH KAMI DARI BENCANA
There was an error in this gadget

* ALONG *

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers 09.03.2004 - Lahir puteraku, berat 3.05kg, pjg 51cm. 09.06.2004 (3 bln) - First time meniarap... sekali jer pastu 4 bulan baru meniarap terus... 09.10.2004 (7 bln) - start tumbuh gigi... xx.12.2004 - dpt demam sekam(tompok merah2 seluruh bdn)... xx.02.2005 - First time naik flight ke Langkawi... 09.03.2005 (1 th) - First time jln lepas tgn di rumah Asoka, masa tue aku tgh lipas baju terus terlepas baju2 nk sambut dia jln ke arah aku... xx.06.2005 - Pindah ke Blok Mawar 28.08.2005 - Berjalan ke Kelantan n Terengganu - kenduri Suria... xx.03.2006 (2 thn) - Start bercakap.. walaupun bahasa Perancis... xx.03.2006 (2 thn) - Start x pakai pampers.. 2006 - dah 5 kali ke Cameron Highland sebab dok kat Tapah xx.08.2006 - dapat Basikal pertama... 09.03.2007 - Hepi besday yang ke 3 tahun sayang... 01.06.2007 - Pindah ke Putrajaya... Ibu dpt kerja kat sana.. 24.10.2007 - kena demam campak (chicken pox) Umur 3 tahun dah pandai tulis nama sendiri (AMMAR, hafal ABC, 123-> 20, hari, waktu solat, alif ba ta.., doa mkn, doa tidor Umur 3 tahun setengah - sgt pandai cakap sejak tengok 611, boleh hafal warna dlm bahasa melayu dan translate ke English Umur 4 thn - mengenal semua huruf A-Z, a-z, kira 1-100, Umur 4 thn 2 bln - boleh baca 2 suku kata, BUKU, SAYA BOLA, suka main game hp/ computer Umur 5 thn - wakil tadika pertandingan silat dan persembahan menari, dpt anugerah Pelajar Cemerlang Tabika KEMAS dan dapat No.1 Umur 6 thn - Wakil Pidato Peringkat TABIKA KEMAS dapat No 1, Wakil Pidato Peringkat Parlimen Putrajaya dapat No 3 (Negara Malaysia Yang ku Cintai), masuk pertandingan membaca, pertandingan mewarna, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang, start buat Math 28+32...41-29... Darjah 1 di Sek. Keb Minden Height.. 1 Zamrud Umur 7 tahun - sdg memahirkan diri in English, suka baca word English.. kalau salah pun tetap akan sebut dan akan tanya kita... balik sekolah ptg main basikal dan terus nk wat homework... kalau x dak homework tetap akan baca/tulis/lukis/warna...x sempat nk mandi dah... dah pandai berdikari di rumah sorang2 kalau ayah ada kelas... mandi, makan, pakai baju sekolah sendiri... basuh kasut sekolah sendiri... hari2 nk mandikan adik... suka main buih sabun tiup buat belon ngan adik.. dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A Umur 8 Tahun - SKMH 2 Zamrud, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A juga.. lancar baca JAwi.. baca IQRA 4 pd bln 9, boleh baca Al Quran agak lancar...

* ANGAH *

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers 26.09.2008 - Lahir Puteriku berat 2.50kg, 49cm pjg.. Jam 12.40tghari, Jumaat, di Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra, Kedah... Hari ke-6 - Kena tahan Wad 2 hari sebab jaundise tinggi 350 bacaan.. dibawah lampu biru 3 biji... hari ke-10 - Timbang berat turun 2.3kg... Hari ke-14 - Kena amik darah banyak utk experimen sebab kuning... Hari ke-20 - Timbang berat naik 2.4kg... 24 hari masih kena kuning... prolong jaundise Hari ke-30 - Badan start naik 2.8kg... 2 bln - Berat naik 3.5kg... pandai senyum, pandang bola merah, 3 bln - Berat 5.5kg.. pandai ckp haaa... gigigigi..., hantar pengasuh kak su 2 minggu je badan susut sebab kurang jagaan dan susu... terus minta Acu tolong jaga.. 4 bln - Berat 7.5kg... boleh meniarap, first time tido di Hotel Sri Malaysia, mandi kolam, sudah mula angkat badan nk duduk..start mkn nestum, bubur nasi... 5 bln - First time picnic kat Bagan Lalang dr 8am - 5pm, bergambar ngan kuda.... 6 bln - Berat 8.0kg, boleh golek2, bercuti di Marina Cove ikut ibu berkursus.. 7 bln - Berat 8.5kg, boleh duduk, kenal orang terutama ibu, ayah, along, acu, nk main x mau tido, suka org agah2 akan gelak besar.. 8 bln - berat naik byk 8.9kg.. boleh angkat badan utk merangkak, x mau mkn...hanya minum susu saja...kalau mkn akan muntah sehabisnya... 8 bln 14 hari - Pandai angkat tangan kalau org ckp "babai".. mak tuk ajar.. 9 bln - Start pegang botol sendiri, tumbuh gigi 4 btg terus,tumbuh gigi bawah dulu, bangun sediri dan meniti tepi sofa, berani jln pegang tangan sebelah 10 bln - Faham arahan, berjalan 2-3 tapak tanpa bantuan, suka buli Irin... 11 bln - Dah pandai berjalan tanpa bantuan... 26.09.2010 - Genap umur 1 tahun.. sambut besday di rumah Presint 9, Putrajaya.. 03.12.2010 - Start hantar sekolah kat taska PERMATA... 2bln asyik menangis.. x serasi... mak tok tolong jaga 2 minggu baru ok ke sekolah... 1 thn 2bln - rapat ngan cikgu Bella, mkn sikit2 kat sekolah, masih belum berkawan.. hari2 duduk atas cikgu time nk amik balik sekolah.. sgt manja ngan cikgu... 1 thn 5 bln - baru mula berkawan..nama kwn kiki, baby muiz... dlm buku laporan harian, menari, dgr cerita, tengok tv, main bola, menyanyi... 1 thn setengah - ckp mik yg hujung2 ja IBU-> bu, AYAH -> yah, ALONG -> yong... xx.07.2010 - Bercuti di Bagan Lalang terjatuh dan gigi atas patah... xx.10.2010 - gigi start buruk 1 tahun 8 bulan - First time naik flight ke Sabah... 2 thn - Hapi besday...sambut kat Presint 11, Putrajaya...suka baby.. pantang jumpa baby akan lari dan sentuh baby tersebut x kira dimana2 saja... 3.1.2011 - Start sekolah baru kat Taska Cahaya Mata, Penang, first time pergi ok jer... cuma x faham cikgu ckp loghat Penang.. diam jer kat sekolah... tapi balik umah akan pot pet2 sampai tertido... 3.2.2011 - sebulan dah sekolah kalau tanya mkn apa kat sekolah... hari2 akan jawab nasi goreng, nasi lemak, telur, ayam, sayur... sambil buat mimik muka/mata... 28.02.2011 - boleh ckp agak lancar ada sebutan yang masih kurang jelas, huruf 'L' bunyi 'Y', 'k'k bunyi 'T', 'R' bunyi 'y'..., membahasakan diri 'adik', pandai buat lawak/main2 ngan org cth (sayang ayah jer x sayang ibu)... suka main air mandi basuh tangan... dah start nk kencing di bilik air... sangat manja... suka nyanyi dan dgr lagu 'insyaallah'... tadika di Cahayamata Minden Height dgn Cikgu Zah.. 3 tahun - masuk tadika Hadanah, pandai baca ABC, 123 dan doa2, suka ckp diri sendiri cantik dan sgt marah kalau org ckp 'Angah x cantik'...sudah pandai berdikari, berak kencing x pakai pampers, sudah mula mkn nasi dan sayur, 3 1/2 thn - boleh tulis nama sendiri, kenal dan boleh tulis abc dan 123, x pakai pampers tido mlm..