Social Icons

Pages

Wednesday, October 31, 2012

HAPPY BELATED BIRTHDAY SAYANG...

taraaa....
nie gambo masa hari kawin 9 tahun yang lalu...
dan gambo masa honeymoon kat langkawi......

apa-apa pun.....




Happy Belated Birthday Sayang.... bukan lupa... tapi x sempat nk updated...
sebetulnya besday pada 19 Oct... masih di bulan Oct.. kira ok la kan...

apapun Ayang ucapkan semoga Abang sentiasa dirahmatiNya...
dan berbahagia di dunia dan akhirat.... AMIN..

dan lagi.... semoga terus menjadi
1) hambaNya yang taat perintahNya..
2) umat Nabi Muahammad yang memperjuangkan syi'ar Islam
3) Suami yang baik, penyanyang dan selalu menolong isterinya (yg comei ini...uweks) 
4) bapa yang penyayang dan penyelamat anak2nya...
5) student yang dapat graduate tahun depan.. insyaallah..

AMINNNN....

WE LOVE YOU SO MUCH...
MUAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

free logo design

Tuesday, October 30, 2012

Raya Haji x dak Gambo???

free logo designSelamat hari Raya Aidiladha semua.

mula2 nk ckp aku mmg sgt2 lupa nk snap pic raya nie...
ntah mcmana boleh sgt2 lupa...

raya kali nie kat umah mak aku..
kakak dan teh yang dok kat Kl x balik...
sebab nk balik Acu kawin lagi 2 minggu..

sebab x ramai dan meriah masa raya kut sebab tue aku boleh terlupa yang hari tue hari raya 
dan sepatutnya ambil gambar dan aku terlupa utk berbuat sedemikian...huhuhu..

harap2 ada la sekeping 2 dlm HP Big Boss...
kalau ada boleh la buat kenangan kan...





Thursday, October 11, 2012

Laksa Sedap kat Alor Setar

Kedai MAMA nie mmg terkenal ngan laksa utara dan bihun sup utara..

sgt2 sedap..
kalau aku lapaq laksa mmg aku akan tuju ke sini..( selain buat sendiri)

baru lepas mkn..
tapi mcm nk lagi..
nafsu kuat tul la...

so, kena la tapau...
Big Boss sajor ooo jer snap pic aku beli tapau nie..
mmg dia tahu bini dia hantu laksa kan...

kalau mai utara boleh cuba laksa nie..
di tengah2 pekan Alor Setar...




free logo design

Gambo Baju Pulkadot

 ntah mana2 tersesat gambo ni..
baru jumpa...
masa cari bukan main ko nyorok yer..

skang baru nk kuar...

baju nie kakak aku yg beli kain dan buatkan utk kami berlima...(aku...ammirah..aisyah...izzah..aina)
semua baju budak2..
kat aku sorang jer baju utk dewasa..
kakak aku suh aku sedondon ngan anak2..

aku nk pakai ke opis segan la pula..
sebab colornya terlalu ceria..

utk ke majlis yg fun ok la..

utk Aisyah dan Aina dpt baju kurung dan baju kembang mcm kat bawah nie...

kiranya kain 8 meter dpt. 6 pasang baju...
kuikuikui...

itu kalau tukang sendiri la..
kakak aku kan tailor yg berkaliber dan berkebolehan..
up skit... sebab upah free..









free logo design

Sedapnya Tido..

ha... ayah dia bawa jalan2 sebab mak dia sibuk ke kelas hari Sabtu..
sampai camgini rupanya anak aku ngantuk...

sian anak ibu...

mcmanapun keadaan.. time yido dia akan tido..
bertuah sungguh anak aku  nih..



free logo design

Night Market Batu Feringghi

masa bulan puasa ari tu kami byk kali juga ke sini..

cari apa2 yg patut...



Si Mira nie mmg malas jalan..
setiap kali ke sini mesti dia yg duduk atas stroller tue...

adik?? kena dukung la...
nk dukung dia lagi la x larat..

mcm2 ada jual kat sini..
harga pun boleh tawar2...

ok la.. kalau nk shopping skit2 kat sini..
handbeg, kasut, tshirt, dll  







free logo design

Acu belanjar mkn kat HAMMER BAY ikan bakar

Ha ari tue Acu ada belanja kami mkn kat sinie...
HAMMER BAY IKAN BAKAR SPECIAL...
best juga mkn kat sini tepi pantai gitu..
angin sepoi2 bahasa gitu...
bawah nie gambo waktu siang...
kami pi mlm..
(source: penangfoodreview.com)


bergambo ngan si kecik.. mmg best..



 sebelum mknan org dewasa sampai..
kita siap nasi kat baby dulu..
nnti x la mengamuk sgt kan..




tokey pada mlm itu,,,


selesai mkn... kita bergambo lagi...






terima kasih ACU... belanja kami mkn..
nanti kita mai mkn lagi kay..

muahahh sayang ACU...


free logo design

Durian Sebatang Buah Beratus


Alkisahnya pokok durian arwah ayah aku tanam byk pokok...
tapi yg berbuah hanya satu2nya pokok ini  sajor...

dah la buahnya byk... beso2 pula tue...
dah habis musim durian pun dia masih x gugur2 lagi..
mak aku pun apa lagi dia kerahkan anak jantan dia panjat la..

adik la mangsanya..
kami kat bawah tukang kutip jer la...






Big Boss tengah pasang galah... 
senang sikit nk kait..





ha... tue dia hasilnya...
pokok nie tepi jalan.. dan tepi umah orang..

ate nya ayah aku beli tanah nie keliling umah org..
itu yg susah tue..

jauh dari umah kami... 30min perjalanan la...
so, mak aku suh kait tue senang x payah nk berulang2... kan..






ini tuan punya umah sebelah jer pokok durian nie...
mak.. pegang anak jap.. aku kutip durian dulu..
kang jaga budak kecik nie mau x nak ngan mak tok dia...





ha.. kita zoom out sikit...
nmpk umah org sebelah2 tue...
terus tue utk ke jalan besar...




bila dia dah jaga...
turn mak aku pula gie kutip....



yang nie mak aku sedekah kepada jiran2 pokok durian tue...




haa... gigih mak aku kutip durian sebatang nie..



haaa.... byknya...
dlm keta ada lagi...

kami x boleh naik keta dah semua bawa durian..

tunggu adik aku dtg amik kami laks..
dia otw ke sini juga...




penangan buah durian pokok sebatang jer..

dasyat kan..
ya Allah tahun depan bagi byk mcm nie lagi...
mesti boleh sedekah lagi banyak
free logo design

buah hati saya

 

* ADIK*

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


1.10.2011 - Lahir seorang puteri Nur Aisyah Syafiyah dgn tali pusat terbeli 2 kali dgn berat 3kg dan pjg 49cm. lilit kepala 32.5cm. biru semua muka kesan terbelit, jaundise 2 hari dah ok ada bg ubat,

10 hari timbang masih 3kg

16.10.2011 - start batuk jangkit drpd Along/ ayah

20 hari - berat naik 3.5kg

30 hari - berat 3.7kg, pjg 52.5cm, BMI 13.6

31.10.2011 - masuk ICU sebab batuk sampai biru muka tahan nafas.

16.12.2011 - 2 bln berat 5.8kg, pjg 60cm, BMI 16

26.1.2012 - 3 bln berat 6.7kg, pjg 62, BMI 17.4 lilit kepala 41cm

20.2.2012 - 4bln berat 7kg, pjg 63cm, BMI 18.3, UK 44cm, masuk walker boleh gerak keblkg dan depan

20.3.2012 - 5 bln berat 7.5kg, pjg 65cm, BMI 18.5 UK 44cm

20.4.2012 - 6 bln berat 8kg, pjg 65cm, BMI 18.3 UK 44.5cm, boleh meniarap, melentang, angkat dada, faham bile org marah, bla sebut bai-bai cepat2 nk ikut, pandai cari ibu apbila naik walker

7 1/2 bln - boleh duduk

8 bln - demam campak kecik2, boleh merangkak, tumbuh 2 btg gigi bawah

10.6.2012 - tumbuh gigi bawah 2 btg

8.7.2012 - bersunat di Klinik Latifah

11.7.2012 - 8 bln, boleh berdiri sendiri, sudah boleh mkn mcm2,

19.8.2012 - boleh berjalan byk tapak masa raya,dan boleh bunyi 'angah' 'mama' 'ayah'

1.9.2012 - 11 bulan cekap berjalan dan suka pergi ke pintu nk kuar, ke CH dan Hat yai masa raya

Sample Text

Sample Text

BERSIHKANLAH HATI KAMI
KUATKANLAH IMAN KAMI

MURAHKANLAH REZEKI KAMI
JAUHILAH KAMI DARI BENCANA
There was an error in this gadget

* ALONG *

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers 09.03.2004 - Lahir puteraku, berat 3.05kg, pjg 51cm. 09.06.2004 (3 bln) - First time meniarap... sekali jer pastu 4 bulan baru meniarap terus... 09.10.2004 (7 bln) - start tumbuh gigi... xx.12.2004 - dpt demam sekam(tompok merah2 seluruh bdn)... xx.02.2005 - First time naik flight ke Langkawi... 09.03.2005 (1 th) - First time jln lepas tgn di rumah Asoka, masa tue aku tgh lipas baju terus terlepas baju2 nk sambut dia jln ke arah aku... xx.06.2005 - Pindah ke Blok Mawar 28.08.2005 - Berjalan ke Kelantan n Terengganu - kenduri Suria... xx.03.2006 (2 thn) - Start bercakap.. walaupun bahasa Perancis... xx.03.2006 (2 thn) - Start x pakai pampers.. 2006 - dah 5 kali ke Cameron Highland sebab dok kat Tapah xx.08.2006 - dapat Basikal pertama... 09.03.2007 - Hepi besday yang ke 3 tahun sayang... 01.06.2007 - Pindah ke Putrajaya... Ibu dpt kerja kat sana.. 24.10.2007 - kena demam campak (chicken pox) Umur 3 tahun dah pandai tulis nama sendiri (AMMAR, hafal ABC, 123-> 20, hari, waktu solat, alif ba ta.., doa mkn, doa tidor Umur 3 tahun setengah - sgt pandai cakap sejak tengok 611, boleh hafal warna dlm bahasa melayu dan translate ke English Umur 4 thn - mengenal semua huruf A-Z, a-z, kira 1-100, Umur 4 thn 2 bln - boleh baca 2 suku kata, BUKU, SAYA BOLA, suka main game hp/ computer Umur 5 thn - wakil tadika pertandingan silat dan persembahan menari, dpt anugerah Pelajar Cemerlang Tabika KEMAS dan dapat No.1 Umur 6 thn - Wakil Pidato Peringkat TABIKA KEMAS dapat No 1, Wakil Pidato Peringkat Parlimen Putrajaya dapat No 3 (Negara Malaysia Yang ku Cintai), masuk pertandingan membaca, pertandingan mewarna, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang, start buat Math 28+32...41-29... Darjah 1 di Sek. Keb Minden Height.. 1 Zamrud Umur 7 tahun - sdg memahirkan diri in English, suka baca word English.. kalau salah pun tetap akan sebut dan akan tanya kita... balik sekolah ptg main basikal dan terus nk wat homework... kalau x dak homework tetap akan baca/tulis/lukis/warna...x sempat nk mandi dah... dah pandai berdikari di rumah sorang2 kalau ayah ada kelas... mandi, makan, pakai baju sekolah sendiri... basuh kasut sekolah sendiri... hari2 nk mandikan adik... suka main buih sabun tiup buat belon ngan adik.. dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A Umur 8 Tahun - SKMH 2 Zamrud, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A juga.. lancar baca JAwi.. baca IQRA 4 pd bln 9, boleh baca Al Quran agak lancar...

* ANGAH *

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers 26.09.2008 - Lahir Puteriku berat 2.50kg, 49cm pjg.. Jam 12.40tghari, Jumaat, di Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra, Kedah... Hari ke-6 - Kena tahan Wad 2 hari sebab jaundise tinggi 350 bacaan.. dibawah lampu biru 3 biji... hari ke-10 - Timbang berat turun 2.3kg... Hari ke-14 - Kena amik darah banyak utk experimen sebab kuning... Hari ke-20 - Timbang berat naik 2.4kg... 24 hari masih kena kuning... prolong jaundise Hari ke-30 - Badan start naik 2.8kg... 2 bln - Berat naik 3.5kg... pandai senyum, pandang bola merah, 3 bln - Berat 5.5kg.. pandai ckp haaa... gigigigi..., hantar pengasuh kak su 2 minggu je badan susut sebab kurang jagaan dan susu... terus minta Acu tolong jaga.. 4 bln - Berat 7.5kg... boleh meniarap, first time tido di Hotel Sri Malaysia, mandi kolam, sudah mula angkat badan nk duduk..start mkn nestum, bubur nasi... 5 bln - First time picnic kat Bagan Lalang dr 8am - 5pm, bergambar ngan kuda.... 6 bln - Berat 8.0kg, boleh golek2, bercuti di Marina Cove ikut ibu berkursus.. 7 bln - Berat 8.5kg, boleh duduk, kenal orang terutama ibu, ayah, along, acu, nk main x mau tido, suka org agah2 akan gelak besar.. 8 bln - berat naik byk 8.9kg.. boleh angkat badan utk merangkak, x mau mkn...hanya minum susu saja...kalau mkn akan muntah sehabisnya... 8 bln 14 hari - Pandai angkat tangan kalau org ckp "babai".. mak tuk ajar.. 9 bln - Start pegang botol sendiri, tumbuh gigi 4 btg terus,tumbuh gigi bawah dulu, bangun sediri dan meniti tepi sofa, berani jln pegang tangan sebelah 10 bln - Faham arahan, berjalan 2-3 tapak tanpa bantuan, suka buli Irin... 11 bln - Dah pandai berjalan tanpa bantuan... 26.09.2010 - Genap umur 1 tahun.. sambut besday di rumah Presint 9, Putrajaya.. 03.12.2010 - Start hantar sekolah kat taska PERMATA... 2bln asyik menangis.. x serasi... mak tok tolong jaga 2 minggu baru ok ke sekolah... 1 thn 2bln - rapat ngan cikgu Bella, mkn sikit2 kat sekolah, masih belum berkawan.. hari2 duduk atas cikgu time nk amik balik sekolah.. sgt manja ngan cikgu... 1 thn 5 bln - baru mula berkawan..nama kwn kiki, baby muiz... dlm buku laporan harian, menari, dgr cerita, tengok tv, main bola, menyanyi... 1 thn setengah - ckp mik yg hujung2 ja IBU-> bu, AYAH -> yah, ALONG -> yong... xx.07.2010 - Bercuti di Bagan Lalang terjatuh dan gigi atas patah... xx.10.2010 - gigi start buruk 1 tahun 8 bulan - First time naik flight ke Sabah... 2 thn - Hapi besday...sambut kat Presint 11, Putrajaya...suka baby.. pantang jumpa baby akan lari dan sentuh baby tersebut x kira dimana2 saja... 3.1.2011 - Start sekolah baru kat Taska Cahaya Mata, Penang, first time pergi ok jer... cuma x faham cikgu ckp loghat Penang.. diam jer kat sekolah... tapi balik umah akan pot pet2 sampai tertido... 3.2.2011 - sebulan dah sekolah kalau tanya mkn apa kat sekolah... hari2 akan jawab nasi goreng, nasi lemak, telur, ayam, sayur... sambil buat mimik muka/mata... 28.02.2011 - boleh ckp agak lancar ada sebutan yang masih kurang jelas, huruf 'L' bunyi 'Y', 'k'k bunyi 'T', 'R' bunyi 'y'..., membahasakan diri 'adik', pandai buat lawak/main2 ngan org cth (sayang ayah jer x sayang ibu)... suka main air mandi basuh tangan... dah start nk kencing di bilik air... sangat manja... suka nyanyi dan dgr lagu 'insyaallah'... tadika di Cahayamata Minden Height dgn Cikgu Zah.. 3 tahun - masuk tadika Hadanah, pandai baca ABC, 123 dan doa2, suka ckp diri sendiri cantik dan sgt marah kalau org ckp 'Angah x cantik'...sudah pandai berdikari, berak kencing x pakai pampers, sudah mula mkn nasi dan sayur, 3 1/2 thn - boleh tulis nama sendiri, kenal dan boleh tulis abc dan 123, x pakai pampers tido mlm..