Social Icons

Pages

Friday, March 8, 2013

esok Besday Ammar

sepatutnya cerita nie utk esok... 9 Mac 2013... tapi sebelum cerita jadi basi baik aku in advance...
 
Selamat Hari Lahir Muhammad Ammar Amzar yang ke 9 tahun...free logo design
 
ayah x dok dia ke Kelantan ada Majlis Sukan wakil USM...
 
so, mcmana la nk sambut besday along nie tanpa ayah kan...
 
ibu ingat mcm nk postpone jer potong kek tue... wat jer pada hari ayah balik nanti... hehehhee....
 
tapi Big Boss suh wat jer....
 
so, esok kena la bawa besday boy pergi cari kek.. biar dia pilih sendiri nk kek apa...
 
pastu bawa diorg pergi mkn2...
 
balik tue baru ajak kawan2 dia potong kek...
 
rasa mcm malas dah nk masak2 sebab kawan2 dia x  la ramai sgt kat umah baru nie..
 
hopefully jadi la nk meraikan besday dia esok kan...
 
AMIN,...

Thursday, February 28, 2013

Dean List??

kalau ada free logo designrezeki In Sya Alla..

tak sangka pointer untuk Master nie paling tinggi dlm sejarah hidup aku..

Belajar Master nie agak senang.. cuma perlu struggle mcm nk pecah otak sikit sebab byk assignment dan setiap kali kelas perlu present sorang2 kat depan..

mmg aku punya target sambung Master nie nk juga rasa Dean List..
kalau noleh semua subjek nk dpt "A"..
tapi dpt kurang skit tapi still 3.75 above..

UPM dean list must be 3.75 above..
so kalau dpt dean list konvo nie alhamdullillah..
sebab lecturer ada ckp utk pelajar Master tak dean2 list nie..

ooooo mcm tue ka...
ok la janji kepuasan diri sendiri dah capai...

mmg aku wat master nie lebih kepada self satisfaction la...
dan kalau ada rezeki lebih utk itu..Alhamdullillah...


Mee Udang Pulau Sayak



Lepas makan kenduri terus bawa anak2 jalan2 ke Pulau Sayak untuk melhat sendiri mcmana keadaannya Pulau Sayak nie...

rupanya nama saja Palau Sayak.. tapk masih di tanah Besar... bersebelahan dengan Pantai Merdeka yang terletak di Negeri Kedah...

kalau dari Penang nk kesini dekat sajor...

sementara tunggu mee Udang yang sedap tue kita menulis dulu... bagi Aisyah ada kerja sikit kalau tak nk ke laut tue la... sebab dekat sgt pantai dan lautnya...






tuuu dia... Mee Udang Pulau Sayak...
mmg sedap la...

tapi Mee udang Kuala Sepetang lagi marvelous la....
sapa yang belum try Mee Udang Kuala Sepetang akan ckp Mee Udang nie sedap la..

tapi kalau sesiapa yg dah pernah cuba Mee Udang Kuala Sepetang mmg akan ckp itu yang terbaekkk..

hehehehee












 Liauuuuu sudah...
sedap...






dah la tue yang ooii...
nk lagi order la lagi....
hikhikhik...




 Lepas makan terus teman anak2 main kat pantai...

angin mmg sgt kuat la..
bukan sepoi2 bahasa lagi dah...

Aisyah la sgt teruja nk terjun ke laut tue..

jenuh dok kepong dia...



Along: "cepat angah kita tarik boat tue"

Angah: "kuat along... kuat lagi kita tarik..." "adik cepat la mai tolong kami nie..."

Adik; " tak mau la... buat penat jer... baik adik jln2 mkn angin kencang nie... lagi best..." boleh bagi ibu kerja sikit... kejar2 adik..tangkap adik yg nk masuk laut nie....heheheehe"








cepat lari masuk laut... kasi ibu kejar...hahahaaa...










hooooohooooohoooo...
"bestnya kalau dpt mandi nie Bu"

hehehehee
" tak boleh... bahaya... sebab x dak org nk temankan adik la..."







Aisyah: "boleh la Bu adik nk mandi... pls..."

Ibu: " NO la sayang.. lain kali la no yang.... sorry...."

skrip yg telah diubahsuai... hikhikhik...



 mcm model la pulok...

cepat naik jgn main laut tue....
haiyoooo penin ibu...




jom balik..jom balik...

x larat nk kejar2 dah... jom la balik...
dah la ibu pakai baju kurung jenuh la lari...








 Bai..bai Pulau Sayak..
kami akan datang lagi...












free logo design

Monday, February 18, 2013

New Project (OSHNOTE)

free logo design
Bila dah habis study nie terasa banyaknya masa yang ada..
sampai mcm x tau nk wat apa kan.. (tapi x update juga blog kan.... hehehe...)

plan nk belajar jahit manik...(belum start lagi.. baru plan...)

so, dengan ikhlas saya cuba share satu blog untuk menambah ilmu tentang Keselamatan dan Keselamatan Pekerjaan (KKP) (ilmu tentang kerja saya skang...)

In Sya Allah saya akan cuba upload semua nota2 yang saya ada untuk rujukan kepada sesiapa yang ingin memperluaskan ilmu KKP ini.. idea ini tercetus semasa saya tercari-cari bahan utk siapkan projek master dulu... rasa sgtlah susah nk dapatkan bahan2 terutama jurnal2 yang berunsurkan KKP... jadi apabila saya dah ada bahan2 (ilmu) saya cuba perluaskan atau berkongsi dengan yang lain...

blog ini http://oshnote.blogspot.com/  adalah salah satu cabang ilmu yang mungkin berguna di dunia dan menjadi bekalan di akhirat..

AMIN....



Wednesday, February 13, 2013

Serius malas nk updated blog

entah la penyakit apa dah melekat kat aku nie..
sgt2 malas nk updated blog nie...

baik aku fikir betul2 nape jadi gitu kan..
1) sebab semua gambo dlm lappy kat umah..

2) mmg x sempat la kalo nk menaip kat umah.. ada byk tangan yg nk menaip...

3) mau si Aisyah mengamuk sakan kalau dok berblog x layan dia... jenuh meroyan budak tue... kalau boleh nk aku mengadap dia jer... pantang tangan aku kosong mmg kena dokong dia ler..

4) mmg byk keja gila sekang nie... (ntah apa yg disibukkan ntah la..)

5) mmc aktiviti sampai x menang tangan..(masa yg ada nk rehat jer.. tak mau buat keja apa dah..)

pendek kata.. kalau dah stop mmg susah nk start balik kan...
setuju tak?...




  free logo design

Tuesday, January 29, 2013

Selamat berblog kembali



Alhamdullillah...Alhamdullillah...Alhamdullillah..
 
tiada ucapan yang lebih mulia selain bersyufree logo designkur diatas limpah kurniaMU ya ALLAH..
aku hanya insan yang kerdil
 tidak mampu berdiri tanpa bantuanMU..
tidak mampu berjaya dengan ikhsanMU..
tidak mampu miliki segalanya tanpa pertolonganMU...
 
segala2nya datang dari MU ya ALLAH...
 
pertama sekali syukur sebab dah habis buat Master... result alhamudullillah semua ok..
kalau nk sambung PHD pun dah melambai2..
tapi tunggu dulu..
rest jap.. lotih mokcik...
 
anak2 pun sihat2 belaka.. makin bijak2 (mcm mak dia juga.. ewah2..)
hubungan kami sekeluarga juga makin erat dan rapat....
rezeki tetap ada.. mungkin akan bertambah laagi In Sya Allah...
 
walau apa pun aku sangat2 bersyukur...
tiada ucapan yg mampu ku lafazkan selain..
 
ALHAMDULLILLAH...100x
 
semangat berblog dah kembali menerjah...
tunggu nk upload gambo byk2 baru best skit nk bercerita...
 
byk gambo dlm hp Big Boss...
Hp saya selalu kehabisan bateri dan tuanya sgt2 malas nk cas2..
 
so, tunggu kemunculan kami sekeluarga dalam gambo2 yg terkini..

Monday, January 7, 2013

Selamat Tahun Baru 2013


Assalamualaikum dan Selamat Tahun Baru...

di tahun baru saya sangat x 10 sibuk..
waaaa.... manyak sibuk ooo...
sibuk dengan apa tu cik ida oooiiii....

sibuk dengan aktiviti seperti berikut;

1) pindah rumah baru... ke tanah besar pula... area BM... nanti kita story umah baru nie...
best sgt umah nie... cantik juga...

2) urus segala pertukaran sekolah  Ammar
tadika Ammirah
pengasuh  Aisyah...

3) exam lagi... 3 paper... lagi satu next weekend...

4) project presentation.. dah selesaii alhamdullillah...

5) nak kemas barang2 umah  lagi.. belum selesai lagi weih...

waaaaa..... sgt2 sibuk...











free logo design

buah hati saya

 

* ADIK*

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


1.10.2011 - Lahir seorang puteri Nur Aisyah Syafiyah dgn tali pusat terbeli 2 kali dgn berat 3kg dan pjg 49cm. lilit kepala 32.5cm. biru semua muka kesan terbelit, jaundise 2 hari dah ok ada bg ubat,

10 hari timbang masih 3kg

16.10.2011 - start batuk jangkit drpd Along/ ayah

20 hari - berat naik 3.5kg

30 hari - berat 3.7kg, pjg 52.5cm, BMI 13.6

31.10.2011 - masuk ICU sebab batuk sampai biru muka tahan nafas.

16.12.2011 - 2 bln berat 5.8kg, pjg 60cm, BMI 16

26.1.2012 - 3 bln berat 6.7kg, pjg 62, BMI 17.4 lilit kepala 41cm

20.2.2012 - 4bln berat 7kg, pjg 63cm, BMI 18.3, UK 44cm, masuk walker boleh gerak keblkg dan depan

20.3.2012 - 5 bln berat 7.5kg, pjg 65cm, BMI 18.5 UK 44cm

20.4.2012 - 6 bln berat 8kg, pjg 65cm, BMI 18.3 UK 44.5cm, boleh meniarap, melentang, angkat dada, faham bile org marah, bla sebut bai-bai cepat2 nk ikut, pandai cari ibu apbila naik walker

7 1/2 bln - boleh duduk

8 bln - demam campak kecik2, boleh merangkak, tumbuh 2 btg gigi bawah

10.6.2012 - tumbuh gigi bawah 2 btg

8.7.2012 - bersunat di Klinik Latifah

11.7.2012 - 8 bln, boleh berdiri sendiri, sudah boleh mkn mcm2,

19.8.2012 - boleh berjalan byk tapak masa raya,dan boleh bunyi 'angah' 'mama' 'ayah'

1.9.2012 - 11 bulan cekap berjalan dan suka pergi ke pintu nk kuar, ke CH dan Hat yai masa raya

Sample Text

Sample Text

BERSIHKANLAH HATI KAMI
KUATKANLAH IMAN KAMI

MURAHKANLAH REZEKI KAMI
JAUHILAH KAMI DARI BENCANA
There was an error in this gadget

* ALONG *

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers 09.03.2004 - Lahir puteraku, berat 3.05kg, pjg 51cm. 09.06.2004 (3 bln) - First time meniarap... sekali jer pastu 4 bulan baru meniarap terus... 09.10.2004 (7 bln) - start tumbuh gigi... xx.12.2004 - dpt demam sekam(tompok merah2 seluruh bdn)... xx.02.2005 - First time naik flight ke Langkawi... 09.03.2005 (1 th) - First time jln lepas tgn di rumah Asoka, masa tue aku tgh lipas baju terus terlepas baju2 nk sambut dia jln ke arah aku... xx.06.2005 - Pindah ke Blok Mawar 28.08.2005 - Berjalan ke Kelantan n Terengganu - kenduri Suria... xx.03.2006 (2 thn) - Start bercakap.. walaupun bahasa Perancis... xx.03.2006 (2 thn) - Start x pakai pampers.. 2006 - dah 5 kali ke Cameron Highland sebab dok kat Tapah xx.08.2006 - dapat Basikal pertama... 09.03.2007 - Hepi besday yang ke 3 tahun sayang... 01.06.2007 - Pindah ke Putrajaya... Ibu dpt kerja kat sana.. 24.10.2007 - kena demam campak (chicken pox) Umur 3 tahun dah pandai tulis nama sendiri (AMMAR, hafal ABC, 123-> 20, hari, waktu solat, alif ba ta.., doa mkn, doa tidor Umur 3 tahun setengah - sgt pandai cakap sejak tengok 611, boleh hafal warna dlm bahasa melayu dan translate ke English Umur 4 thn - mengenal semua huruf A-Z, a-z, kira 1-100, Umur 4 thn 2 bln - boleh baca 2 suku kata, BUKU, SAYA BOLA, suka main game hp/ computer Umur 5 thn - wakil tadika pertandingan silat dan persembahan menari, dpt anugerah Pelajar Cemerlang Tabika KEMAS dan dapat No.1 Umur 6 thn - Wakil Pidato Peringkat TABIKA KEMAS dapat No 1, Wakil Pidato Peringkat Parlimen Putrajaya dapat No 3 (Negara Malaysia Yang ku Cintai), masuk pertandingan membaca, pertandingan mewarna, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang, start buat Math 28+32...41-29... Darjah 1 di Sek. Keb Minden Height.. 1 Zamrud Umur 7 tahun - sdg memahirkan diri in English, suka baca word English.. kalau salah pun tetap akan sebut dan akan tanya kita... balik sekolah ptg main basikal dan terus nk wat homework... kalau x dak homework tetap akan baca/tulis/lukis/warna...x sempat nk mandi dah... dah pandai berdikari di rumah sorang2 kalau ayah ada kelas... mandi, makan, pakai baju sekolah sendiri... basuh kasut sekolah sendiri... hari2 nk mandikan adik... suka main buih sabun tiup buat belon ngan adik.. dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A Umur 8 Tahun - SKMH 2 Zamrud, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A juga.. lancar baca JAwi.. baca IQRA 4 pd bln 9, boleh baca Al Quran agak lancar...

* ANGAH *

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers 26.09.2008 - Lahir Puteriku berat 2.50kg, 49cm pjg.. Jam 12.40tghari, Jumaat, di Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra, Kedah... Hari ke-6 - Kena tahan Wad 2 hari sebab jaundise tinggi 350 bacaan.. dibawah lampu biru 3 biji... hari ke-10 - Timbang berat turun 2.3kg... Hari ke-14 - Kena amik darah banyak utk experimen sebab kuning... Hari ke-20 - Timbang berat naik 2.4kg... 24 hari masih kena kuning... prolong jaundise Hari ke-30 - Badan start naik 2.8kg... 2 bln - Berat naik 3.5kg... pandai senyum, pandang bola merah, 3 bln - Berat 5.5kg.. pandai ckp haaa... gigigigi..., hantar pengasuh kak su 2 minggu je badan susut sebab kurang jagaan dan susu... terus minta Acu tolong jaga.. 4 bln - Berat 7.5kg... boleh meniarap, first time tido di Hotel Sri Malaysia, mandi kolam, sudah mula angkat badan nk duduk..start mkn nestum, bubur nasi... 5 bln - First time picnic kat Bagan Lalang dr 8am - 5pm, bergambar ngan kuda.... 6 bln - Berat 8.0kg, boleh golek2, bercuti di Marina Cove ikut ibu berkursus.. 7 bln - Berat 8.5kg, boleh duduk, kenal orang terutama ibu, ayah, along, acu, nk main x mau tido, suka org agah2 akan gelak besar.. 8 bln - berat naik byk 8.9kg.. boleh angkat badan utk merangkak, x mau mkn...hanya minum susu saja...kalau mkn akan muntah sehabisnya... 8 bln 14 hari - Pandai angkat tangan kalau org ckp "babai".. mak tuk ajar.. 9 bln - Start pegang botol sendiri, tumbuh gigi 4 btg terus,tumbuh gigi bawah dulu, bangun sediri dan meniti tepi sofa, berani jln pegang tangan sebelah 10 bln - Faham arahan, berjalan 2-3 tapak tanpa bantuan, suka buli Irin... 11 bln - Dah pandai berjalan tanpa bantuan... 26.09.2010 - Genap umur 1 tahun.. sambut besday di rumah Presint 9, Putrajaya.. 03.12.2010 - Start hantar sekolah kat taska PERMATA... 2bln asyik menangis.. x serasi... mak tok tolong jaga 2 minggu baru ok ke sekolah... 1 thn 2bln - rapat ngan cikgu Bella, mkn sikit2 kat sekolah, masih belum berkawan.. hari2 duduk atas cikgu time nk amik balik sekolah.. sgt manja ngan cikgu... 1 thn 5 bln - baru mula berkawan..nama kwn kiki, baby muiz... dlm buku laporan harian, menari, dgr cerita, tengok tv, main bola, menyanyi... 1 thn setengah - ckp mik yg hujung2 ja IBU-> bu, AYAH -> yah, ALONG -> yong... xx.07.2010 - Bercuti di Bagan Lalang terjatuh dan gigi atas patah... xx.10.2010 - gigi start buruk 1 tahun 8 bulan - First time naik flight ke Sabah... 2 thn - Hapi besday...sambut kat Presint 11, Putrajaya...suka baby.. pantang jumpa baby akan lari dan sentuh baby tersebut x kira dimana2 saja... 3.1.2011 - Start sekolah baru kat Taska Cahaya Mata, Penang, first time pergi ok jer... cuma x faham cikgu ckp loghat Penang.. diam jer kat sekolah... tapi balik umah akan pot pet2 sampai tertido... 3.2.2011 - sebulan dah sekolah kalau tanya mkn apa kat sekolah... hari2 akan jawab nasi goreng, nasi lemak, telur, ayam, sayur... sambil buat mimik muka/mata... 28.02.2011 - boleh ckp agak lancar ada sebutan yang masih kurang jelas, huruf 'L' bunyi 'Y', 'k'k bunyi 'T', 'R' bunyi 'y'..., membahasakan diri 'adik', pandai buat lawak/main2 ngan org cth (sayang ayah jer x sayang ibu)... suka main air mandi basuh tangan... dah start nk kencing di bilik air... sangat manja... suka nyanyi dan dgr lagu 'insyaallah'... tadika di Cahayamata Minden Height dgn Cikgu Zah.. 3 tahun - masuk tadika Hadanah, pandai baca ABC, 123 dan doa2, suka ckp diri sendiri cantik dan sgt marah kalau org ckp 'Angah x cantik'...sudah pandai berdikari, berak kencing x pakai pampers, sudah mula mkn nasi dan sayur, 3 1/2 thn - boleh tulis nama sendiri, kenal dan boleh tulis abc dan 123, x pakai pampers tido mlm..