Social Icons

Pages

Thursday, November 26, 2009

Terima Kasih ACU




Pejam celik pejam celik dah 10 bulan Acu jaga Ammirah... kejap jer rasanya... dulu aku tak terpk pula yang Acu leh jaga Myra... nie dah 10 bulan berlalu... cepat sungguh masa berlalu... maka tamat lah tempoh Acu jaga myra... mungkin dia pun dah boring dok kat umah dah...nk cari keja pula...

Aku tiada halangan... Aku doakan dia dpt keja yang baik... gaji yang bagus kan.. mlm tadi we all pegi antar Acu balik kg... untuk raya dan menandakan dah habis kontrak dia ngan kami... sebagai pengasuh ammirah la.... sebagai mak menakan tetap sampai akhir hayat kan...


Sedih pun ada... ya la lama juga tue dia berbakti pada kami kan... apapun we all doakan yang terbaik buat Acu ye....


Nie sebagai kenangan we all bawa dia pegi mkn sate samuri kat Kajang tue.. abg ipar aku skali ikut tau... jgn x caya... hehehehee... dia kan kureng sket ngan sate kajang.. dia ada port dia kalau nk mkn sate.. apapun thanks ye sudi joint us...


x byk pic leh snap coz Myra muntah plak terlekat sate.... ummmmm sibok tukar baju dia la nie...


okey la terima kasih byk2 ACU.. Semoga dapat keja yg best2... dapat jodoh yg baik... dan kebahagian selalu disampingmu...


AMIN












Monday, November 23, 2009

TM Colour Contest









Tak dak keja cari keja... nie keja we all... actually masa nie tgh temankan Acu nk beli handbag baru... tapi dia dah confuse dgt x tau nk amik yg mana... we all sambil tunggu Acu memikir.. si Ammar nk masuk colour contest.. kebetulan diowang buat kat Jusco Tmn Equen tue.. aku suh masuk jer...
Tapi dia dah mula lenguh2 nk color.. apa lagi pakai main bantai color jer... si Mira laks sedap tido nyenyak nya atas Big Boss.. aku malas nk tolong.. kang dpt no 1 laks.. hehehehe.. x der makna nyer..
Ada juga yg mak tolong color.. tapi x menang juga.. panel tahu kan.. yg ghamai dpt budak cina la... biasa la kan... yg panel pun owang dia....
Tak per dapat juga cryon pun jadi la Ammar... aku saja nk bg dia expose supaya dia x takut kang kat sekolang nanti..
GOOD LUCK...








DURIAN


Aku nie kan suka sunggoh ngan buah DURIAN nie.. eventhough masa pregnant pun aku mkn juga tau... jgn x percaya... coz dh mmg feberet nk wat cam na.. kalau ada side effect aku pun x berani la nk mkn.. tapi dari pregnant si ammar dulu lg aku mkn durian nie.. aku berani la.. next aku tak tau la mcmana...



Hari Jumaat dah cari.. balik keja ajak Big Boss pi survey kat area Bangi tapi x der... yg ada mcm x best jer... x per sabtu cari lg.. last jumpa wei... kat Sungai Besi... mlm tue singgah mkn Bihun Sup meletup... tengok buah mcm baru lg apa lagi... terus beli 6 bijik.. konun2 suh Big Boss beli 3 jer.. last2 tengok mcm best jer terus suh beli 6.... kemaruk katakan... tua org tua2 kata... biar lmbat dpt asal puas hati kan... syukur ahamdullillah...



cuba korang tengok gambar kat atas tue... meleleh weih.. ngan lemak n manis buah kenyal...eeeeeemmmm x terkata sedapnya...



HANTU DURIAN

Saturday, November 21, 2009

JOGGING PAGI SABTU












ALHAMDULLILLAH....akhirnya tercapai juga impian nk pi jogging... aku nie bkn apa... bila mai weekend jer kepala aku nie set nk bangun lmbt... tapi hari nie dgn semgt berkobar2 aku kuatkan diri pegi jogging....

Bangun awai wei... lepas solat Subuh terus masak nasi goreng...(actually Big Boss yg masak) aku kempunan nk mkn nasi goreng dia buat... dah lama x mkn... lepas siap semua baru we all wakeup budak2 nie....


Jom layan gambaq kami berjog....


Friday, November 20, 2009

2 KHABAR GEMBIRA

Apa khabaq nya tue?... jeng3.... 1. aku dah lulus induksi... 2. nama aku dah tersenarai utk dapat umah teres...

Tadi aku dah cal BPH... tanya naper nama aku dlm senarai menunggu dah x der... berdebar2 juga la kan... mana tau ada org sabotaj... rupa2 nya terkeluar dari situ n masuk senarai agihan dah...

emmmm.... minta2 tue biarlah aku dapat area Presint 9... best sket... tapi dari perbualan aku tadi dia mention P11 yang byk kosong.... eeeemmmm Big Boss suh adjust bg dapat P9... aku dah cal member nie dia kata "kaki" dia kat BPH nie x nk tolong org... susah sket... dia dpt dulu pun ikut nasib...

Big Boss kata kalau dapat P9 atau P14 best la sket kan... P11 nie mcm terpinggir sket la.... aku pula... x kesah sgt.... duduk kat umah skang pun ok dah.... bukan apa malas nk pindah weih... manyak barang oooo.... tapi teringin juga duduk umah bawah... x yah nak berkira2 ngan Big Boss sapa nak buang sampah...

Tapi nnti mesti chumirah boring dah x der port tuk dia tengok lmpu2 mlm... n port dia nk tengok bas.... umah aku la ni mmg best la... nmpak semua nya... tasik.. Masjid Putra... Presint 2... P8.... umah PM.... Pejabat PM... mlm2 nmpk semua lmpu2 nan indah....

Kesah Induksi nie aku x baper kesah sgt.... aku dah tau dah... LULUS.... sebab ari tue En. NAZDREEN dah ckp ngan aku semua lulus... cuma seara x official jer la... nie mmg dgn rasmi nya la...

Aku masih susah hati sebenarnya.... sebab Pep. jabatan x tahu result lg.. kalau fail yg tue... nmpk nya x leh confirm lg la aku... huhuhuhu.....

YA ALLAH BAGI LA AKU LULUS PEPERIKSAAN JABATAN LAGI SATU PAPER TU.... AMIN...

Thursday, November 19, 2009

BORING OTAK DAH TEPU

Rasanya dah lama kami x kuar jln2... ada kut dah 2 mggu berturut2 asyik terperap jer kat umah... mana x nyer mggu sebelum tue aku rasa nk rest kat umah jer malas nk jln2... pastu tuppppp kena sakit mata... jln pun x dak nikmat...





Nie mula la rasa boring tahap gaban nie... mcm ayam berak kapur jer muka aku nie... rasa mcm katak bawah tempurung pun ada... rasa bowingg....





Minta2 jadi ler nk ke Bagan Lalang minggu nie.. tue pun kalau x hujan kan... kalau hujan kelah kat umah jer la kan... tapi aku boring la kelah kat umah aku... ingat nk kelah kat umah org la... umah sapa????





Senang2 lepak2 jer kat Mall.. Supermarket.... berjam2 pun x sedar kan.... tapi yg susahnya chumirah la susah nk tido kalau dah masuk supermarket tue... lilau2 mata tgk org x nk tido... pastu ngamuk ler... tue yg malas nk lepak lama2 tue...





Tgok la nk cari durian la... teringin lak nk telan durian nie... feberet aku tue... last week nk beli dah... Big Boss x kasi dia kata panas... kang bengkak lg mata aku tue...





heeeeeyyyyy boringggggg......





meih tengok benda apa aku nk d/load nie...



haaaa nie gambo Muhammad Zarif.... anak menakan aku yg terbaru... aku pun x tengok lagi baby nie.... katanya dah besar dah... 4.8kg baru 24 hari...

huhuhuhu..... besau sunggoh.... hidung mancung.... mcm mak dia...

Wednesday, November 18, 2009

KENDURI KAWEN

HA3 sebenarnya dah lama kenduri kawen nie.. bulan 10 aritue... biasala kan kalau dah snap dari HP orang tue mmg la lmbt nk upload kan.... yg bestnyer.... gambo aku mmg cun habis amik mcm amik kat studio kan.... hahaaaa.a..... tue yg nk N3 sgt tue... mcm kamera profesinal kan..
yang pastinya semua dlm umah pengantin pompuan jer... kenduri nie kat MELAKA... apa nama nya...x igt ar... kawan Big Boss.... aku ikut jer....
Makan skali ngan meja VIP siap dpt mkn makanan sama pengantin sedap oooo siakap 3 rasa... daging mcm rendang tok tapi lain sikit....ayam masak merah... nenas masak apa ntah color kuning... sayu campur... lagi satu labu kut.... yg pasti aku mkn ikan n ayam nyum3 sedap weih..
Dari dulu lagi kalau mkn kenduri feberet aku ayam masak merah umah kenduri.... rasa dia lain sket.... buat kat umah mesti x sama kan...
jom laayanzz.....











nie masa sebelom pegi post dulu.... mak aku yg tolong snap... blur la sket... mak aku kata dia pun x tahu nk adjust tangan dia shaking....







nie masa dok tunggu org lain bersiap ar.... kami To Fast To Furious.....
okeih BABAi...







.
.

Friday, November 13, 2009

SAKIT MATA VS LAKSA

Tengok nie mata aku... sakit la weih... baru sebelah jadi.. minta2 x kena la sebelah lg... tapi sakit2 pun tetap masak weih... esok x tau la boleh bukak mata ker x.. kalau bengkak teruk x leh la...


Tengok la kat bawah nie aku masak mcm2 weih.... ada laksa .. sambal petai...











nak makan mai lar... hahahahaha sanggup ker tggung risiko....

muaaaahhhhh3

BABAi



Thursday, November 12, 2009

Confirm Dah...





Cian kan... dah confirm la anak aku nie kena sakit tuuuut.... x per la skali sekala mmg kena ada dugaan juga kan... aku n Big Boss tgh tuggu turn nie... lepas nie ntah la sapa dulu yg akan kena... Big Boss suh aku amik dulu.. dia nk amik penghabisan nanti... aku plak x kisah la kan.. mana tau tuhan kata aku x kena... hehehehehe almaklumlah aku kan antra org yg beriman... kah3....
Layanz jer la...
BABAi...










Wednesday, November 11, 2009

SAKIT MATA



Aku rasa cik chumira nie kena sakit pungkuq la.. cuba uols tengok nie.... risau nya aku... bukan apa kalau dah sakit tue memang satu family confirm akan kena lar kan.... tolong la weiii mcmana nie... minta simpang malaikat 44 la kan.... cian baby aku nie....

Tolong doakan kami x kena la ye... aku ada baca petua kat tenet nie.... ada kata sapu ngan air zam zam la.. sambil selawat.... ada yang kata ibu kena jilat


YA ALLAH JAUHILAH KAMI DARI SAKIT 2 INI AMIN....

Ammar n Mcdonald


Nie otw ke Mcdonald... ALAMANDA... Ammar nk mkn Mcdonald... apa lagi kami pun bergegas la ke sana.. balik keja terus pegi... penat2 pun layanz juga la kehendak budak Ammar nie... Almaklumlah ibu nyer malas masak... apa lagi asal dia sebut nk mkn cepat2 la aku gegas Big Boss ajak pegi.. actually malas nk masak nasi... kan aku nk diet... ha3... tapi semalam pecah rekod aku mkn nasi wei... siap masak sambal daging, masak lemak carot+ sawi.... telur dadar... mmg aku x berangan nk makan nasi pun... nk masak tuk Big Boss n Ammar jer.. ntah mcmana bau nasi beras wangi siam tue semerbak jer... terus skali aku mkn weih... haaiiii rosak diet aku... baru jer perut aku kempis dah buncit balik mkn nasi mlm.... apa nk buat.. x pa mlm nie diet balik.... nk turunkan 2 kg nie susah tul lah...


meh layan pic mira n ammar... tapi pic ammar x d/load lagi.. dlm h/p Big Boss la... dlm h/p aku gambar dak mira nie jer.. x per layanzz








nanti aku edit post nie letak gambar dak ammar laks yer....

nie dia gambar ammar dapat juga....








ok la kan....

BABAi...





buah hati saya

 

* ADIK*

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


1.10.2011 - Lahir seorang puteri Nur Aisyah Syafiyah dgn tali pusat terbeli 2 kali dgn berat 3kg dan pjg 49cm. lilit kepala 32.5cm. biru semua muka kesan terbelit, jaundise 2 hari dah ok ada bg ubat,

10 hari timbang masih 3kg

16.10.2011 - start batuk jangkit drpd Along/ ayah

20 hari - berat naik 3.5kg

30 hari - berat 3.7kg, pjg 52.5cm, BMI 13.6

31.10.2011 - masuk ICU sebab batuk sampai biru muka tahan nafas.

16.12.2011 - 2 bln berat 5.8kg, pjg 60cm, BMI 16

26.1.2012 - 3 bln berat 6.7kg, pjg 62, BMI 17.4 lilit kepala 41cm

20.2.2012 - 4bln berat 7kg, pjg 63cm, BMI 18.3, UK 44cm, masuk walker boleh gerak keblkg dan depan

20.3.2012 - 5 bln berat 7.5kg, pjg 65cm, BMI 18.5 UK 44cm

20.4.2012 - 6 bln berat 8kg, pjg 65cm, BMI 18.3 UK 44.5cm, boleh meniarap, melentang, angkat dada, faham bile org marah, bla sebut bai-bai cepat2 nk ikut, pandai cari ibu apbila naik walker

7 1/2 bln - boleh duduk

8 bln - demam campak kecik2, boleh merangkak, tumbuh 2 btg gigi bawah

10.6.2012 - tumbuh gigi bawah 2 btg

8.7.2012 - bersunat di Klinik Latifah

11.7.2012 - 8 bln, boleh berdiri sendiri, sudah boleh mkn mcm2,

19.8.2012 - boleh berjalan byk tapak masa raya,dan boleh bunyi 'angah' 'mama' 'ayah'

1.9.2012 - 11 bulan cekap berjalan dan suka pergi ke pintu nk kuar, ke CH dan Hat yai masa raya

Sample Text

Sample Text

BERSIHKANLAH HATI KAMI
KUATKANLAH IMAN KAMI

MURAHKANLAH REZEKI KAMI
JAUHILAH KAMI DARI BENCANA
There was an error in this gadget

* ALONG *

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers 09.03.2004 - Lahir puteraku, berat 3.05kg, pjg 51cm. 09.06.2004 (3 bln) - First time meniarap... sekali jer pastu 4 bulan baru meniarap terus... 09.10.2004 (7 bln) - start tumbuh gigi... xx.12.2004 - dpt demam sekam(tompok merah2 seluruh bdn)... xx.02.2005 - First time naik flight ke Langkawi... 09.03.2005 (1 th) - First time jln lepas tgn di rumah Asoka, masa tue aku tgh lipas baju terus terlepas baju2 nk sambut dia jln ke arah aku... xx.06.2005 - Pindah ke Blok Mawar 28.08.2005 - Berjalan ke Kelantan n Terengganu - kenduri Suria... xx.03.2006 (2 thn) - Start bercakap.. walaupun bahasa Perancis... xx.03.2006 (2 thn) - Start x pakai pampers.. 2006 - dah 5 kali ke Cameron Highland sebab dok kat Tapah xx.08.2006 - dapat Basikal pertama... 09.03.2007 - Hepi besday yang ke 3 tahun sayang... 01.06.2007 - Pindah ke Putrajaya... Ibu dpt kerja kat sana.. 24.10.2007 - kena demam campak (chicken pox) Umur 3 tahun dah pandai tulis nama sendiri (AMMAR, hafal ABC, 123-> 20, hari, waktu solat, alif ba ta.., doa mkn, doa tidor Umur 3 tahun setengah - sgt pandai cakap sejak tengok 611, boleh hafal warna dlm bahasa melayu dan translate ke English Umur 4 thn - mengenal semua huruf A-Z, a-z, kira 1-100, Umur 4 thn 2 bln - boleh baca 2 suku kata, BUKU, SAYA BOLA, suka main game hp/ computer Umur 5 thn - wakil tadika pertandingan silat dan persembahan menari, dpt anugerah Pelajar Cemerlang Tabika KEMAS dan dapat No.1 Umur 6 thn - Wakil Pidato Peringkat TABIKA KEMAS dapat No 1, Wakil Pidato Peringkat Parlimen Putrajaya dapat No 3 (Negara Malaysia Yang ku Cintai), masuk pertandingan membaca, pertandingan mewarna, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang, start buat Math 28+32...41-29... Darjah 1 di Sek. Keb Minden Height.. 1 Zamrud Umur 7 tahun - sdg memahirkan diri in English, suka baca word English.. kalau salah pun tetap akan sebut dan akan tanya kita... balik sekolah ptg main basikal dan terus nk wat homework... kalau x dak homework tetap akan baca/tulis/lukis/warna...x sempat nk mandi dah... dah pandai berdikari di rumah sorang2 kalau ayah ada kelas... mandi, makan, pakai baju sekolah sendiri... basuh kasut sekolah sendiri... hari2 nk mandikan adik... suka main buih sabun tiup buat belon ngan adik.. dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A Umur 8 Tahun - SKMH 2 Zamrud, dapat Anugerah Pelajar Cemerlang sebab dapat 5A juga.. lancar baca JAwi.. baca IQRA 4 pd bln 9, boleh baca Al Quran agak lancar...

* ANGAH *

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers 26.09.2008 - Lahir Puteriku berat 2.50kg, 49cm pjg.. Jam 12.40tghari, Jumaat, di Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra, Kedah... Hari ke-6 - Kena tahan Wad 2 hari sebab jaundise tinggi 350 bacaan.. dibawah lampu biru 3 biji... hari ke-10 - Timbang berat turun 2.3kg... Hari ke-14 - Kena amik darah banyak utk experimen sebab kuning... Hari ke-20 - Timbang berat naik 2.4kg... 24 hari masih kena kuning... prolong jaundise Hari ke-30 - Badan start naik 2.8kg... 2 bln - Berat naik 3.5kg... pandai senyum, pandang bola merah, 3 bln - Berat 5.5kg.. pandai ckp haaa... gigigigi..., hantar pengasuh kak su 2 minggu je badan susut sebab kurang jagaan dan susu... terus minta Acu tolong jaga.. 4 bln - Berat 7.5kg... boleh meniarap, first time tido di Hotel Sri Malaysia, mandi kolam, sudah mula angkat badan nk duduk..start mkn nestum, bubur nasi... 5 bln - First time picnic kat Bagan Lalang dr 8am - 5pm, bergambar ngan kuda.... 6 bln - Berat 8.0kg, boleh golek2, bercuti di Marina Cove ikut ibu berkursus.. 7 bln - Berat 8.5kg, boleh duduk, kenal orang terutama ibu, ayah, along, acu, nk main x mau tido, suka org agah2 akan gelak besar.. 8 bln - berat naik byk 8.9kg.. boleh angkat badan utk merangkak, x mau mkn...hanya minum susu saja...kalau mkn akan muntah sehabisnya... 8 bln 14 hari - Pandai angkat tangan kalau org ckp "babai".. mak tuk ajar.. 9 bln - Start pegang botol sendiri, tumbuh gigi 4 btg terus,tumbuh gigi bawah dulu, bangun sediri dan meniti tepi sofa, berani jln pegang tangan sebelah 10 bln - Faham arahan, berjalan 2-3 tapak tanpa bantuan, suka buli Irin... 11 bln - Dah pandai berjalan tanpa bantuan... 26.09.2010 - Genap umur 1 tahun.. sambut besday di rumah Presint 9, Putrajaya.. 03.12.2010 - Start hantar sekolah kat taska PERMATA... 2bln asyik menangis.. x serasi... mak tok tolong jaga 2 minggu baru ok ke sekolah... 1 thn 2bln - rapat ngan cikgu Bella, mkn sikit2 kat sekolah, masih belum berkawan.. hari2 duduk atas cikgu time nk amik balik sekolah.. sgt manja ngan cikgu... 1 thn 5 bln - baru mula berkawan..nama kwn kiki, baby muiz... dlm buku laporan harian, menari, dgr cerita, tengok tv, main bola, menyanyi... 1 thn setengah - ckp mik yg hujung2 ja IBU-> bu, AYAH -> yah, ALONG -> yong... xx.07.2010 - Bercuti di Bagan Lalang terjatuh dan gigi atas patah... xx.10.2010 - gigi start buruk 1 tahun 8 bulan - First time naik flight ke Sabah... 2 thn - Hapi besday...sambut kat Presint 11, Putrajaya...suka baby.. pantang jumpa baby akan lari dan sentuh baby tersebut x kira dimana2 saja... 3.1.2011 - Start sekolah baru kat Taska Cahaya Mata, Penang, first time pergi ok jer... cuma x faham cikgu ckp loghat Penang.. diam jer kat sekolah... tapi balik umah akan pot pet2 sampai tertido... 3.2.2011 - sebulan dah sekolah kalau tanya mkn apa kat sekolah... hari2 akan jawab nasi goreng, nasi lemak, telur, ayam, sayur... sambil buat mimik muka/mata... 28.02.2011 - boleh ckp agak lancar ada sebutan yang masih kurang jelas, huruf 'L' bunyi 'Y', 'k'k bunyi 'T', 'R' bunyi 'y'..., membahasakan diri 'adik', pandai buat lawak/main2 ngan org cth (sayang ayah jer x sayang ibu)... suka main air mandi basuh tangan... dah start nk kencing di bilik air... sangat manja... suka nyanyi dan dgr lagu 'insyaallah'... tadika di Cahayamata Minden Height dgn Cikgu Zah.. 3 tahun - masuk tadika Hadanah, pandai baca ABC, 123 dan doa2, suka ckp diri sendiri cantik dan sgt marah kalau org ckp 'Angah x cantik'...sudah pandai berdikari, berak kencing x pakai pampers, sudah mula mkn nasi dan sayur, 3 1/2 thn - boleh tulis nama sendiri, kenal dan boleh tulis abc dan 123, x pakai pampers tido mlm..